Tauber: vom lua decizii importante! Adunarea generală a orașului Orhei va avea loc duminică la „OrheiLand”
04/07/2020

Tauber: vom lua decizii importante! Adunarea generală a orașului Orhei va avea loc duminică la „OrheiLand”

Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a anunțat într-o intervenție live pe Facebook că echipa formațiunii politice va organiza duminică, ora 10:00, la „OrheiLand”, adunarea generală a locuitorilor orașului Orhei. Deputata spune că cel mai important subiect pus în discuție se va referi la soarta parcului „OrheiLand” pe care autoritățile centrale l-au închis abuziv și ilegal, acoperindu-se cu pandemia. Marina Tauber spune că acest act josnic nu este altceva decât o răzbunare politică adresată liderului Ilan Șor, dar și un act de discriminare a populației mun. Orhei, oraș condus de echipa Partidului „ȘOR”. 

Deputata a îndemnat orheienii să participe la adunarea generală a Orheiului pentru a lua decizii importante. 

„Vom discuta despre soarta „OrheiLand-ului”, a Orheiului, despre soarta țării noastre și vom lua decizii importante. Vom decide ce facem mai departe cu „OrheiLand-ului” – ne supunem mofturilor lui Dodon sau vom lupta pentru el”, a declarat Tauber, arătându-se convinsă că „OrheiLand” va deveni un simbol al unei „victoriei foarte mari”. 

După ce duminica trecută poliția a descins la „OrheiLand” oprindu-i abuziv activitatea, Marina Tauber spune că echipa sa a primit mii de mesaje de la cetățeni din mai multe raioane care solicită deschiderea parcului de odihnă.

În live-ul său, Tauber s-a arătat convinsă că închiderea „OrheiLand”-ului a fost o comandă politică a lui Dodon, care în acest mod s-a răzbunat pe „tânărul politician Ilan Șor”.

„Când vezi că ratingul tânărului politician Ilan Șor crește, când vezi că țara îl iubește foarte mult, când știi că există mai multe informații care dacă vor fi făcute publice va fi terminată cariera ta politică, tu încerci să distrugi ceea ce a fost construit de Ilan Șor și de echipa lui”, a declarat Tauber, adresându-i-se lui Igor Dodon.

Deputata crede că închiderea „OrheiLand” a fost nemotivată și reprezintă un act de discriminare a locuitorilor orașului Orhei, aducând ca exemplu Chișinăul unde în spații publice nu sunt respectate normele antiepidemice.

„Cu ce sunt mai răi orheienii decât cei din Chișinău? De ce copii din Orhei sunt mai prejos decât cei din Chișinău, de ce parcă am fi de categoria a doua? De ce copiilor noștri nu li se permit plimbările în parc? – s-a întrebat Marina Tauber.

Potrivit ei, spre deosebire de Chișinău, la Orhei și, în special, la „OrheiLand” măsurile sanitare sunt respectate cu strictețe, fiind exclus orice risc de infectare.

„Este o atitudine selectivă față de Orhei. De ce dle Chicu? Pentru că Orhei este condus de echipa Partidului „ ȘOR”. Pentru că acest oraș a fost și este administrat de Ilan Șor, pe motiv că „OrheiLand” este perla noastră, fiind cel mai popular proiect al lui Ilan Șor. De asta ne-ați trimis peste o sută de polițiști înarmați, din acest motiv ați închis și speriat copiii care se aflau la „OrheiLand” duminica trecută?”, a menționat Marina Tauber.

Vicepreședinta Partidului „ȘOR” s-a arătat convinsă că victoria va fi de partea poporului, iar închiderea „OrheiLand” este „cel mai josnic lucru” pe care l-a făcut Igor Dodon în cariera și viața sa.