Serghei Burgudji despre plecările din PAS: Dezamăgirile cresc și vor urma noi plecări
16/01/2023

Serghei Burgudji despre plecările din PAS: Dezamăgirile cresc și vor urma noi plecări

Recentele demisii din instituțiile guvernamentale sunt consecința dezamăgirii de politicile promovate de partidul de guvernământ și acesta este doar începutul. De această părere este reprezentantul Partidului „ȘOR” în Consiliul municipal Chișinău, Serghei Burgudji. El a declarat, la emisiunea „Tema”, de la postul Primul în Moldova, că plecările vor continua.

Serghei Burgudji a explicat că retragerea ministrului Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a consilierului prim-ministrului, Anastasia Taburceanu, și a purtătoarei de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefîrță, reprezintă începutul disoluției PAS, iar principala cauză a acestor plecări sunt minciunile PAS, promisiunile privind îmbunătățirea condițiilor de trai pentru cetățenii țării, care nu au fost respectate. 

„PAS a dus de nas nu doar propriul popor, dar și echipa sa, care a crezut în schimbările promise de guvernare. PAS dispune de o mică echipă de specialiști și membri de partid, care s-au alăturat formațiunii cu scopul de a schimba lucrurile în bine și de a face reforme. Acum s-au dezamăgit însă și mă refer aici, în primul rând, la ministrul Spatari. Consider că este dezamăgit. Avea o strategie, un program, idei pe care nu le-a putut implementa”, a specificat consilierul Partidului „ȘOR” în CMC, Serghei Burgudji. 

El a subliniat că aceste demisii reprezintă și un semnal îngrijorător pentru diasporă.

„Acesta este un semnal foarte serios pentru diaspora noastră. Dacă nici rudele Maiei Sandu nu vor astăzi să lucreze pentru statul nostru, ce putem spune despre diasporă? Asta înseamnă că guvernul și puterea nu creează condiții normale pentru ca profesioniștii calificați să lucreze pentru țară”, a precizat Serghei Burgudji.

De asemenea, el a atenționat asupra crizei acute de specialiști în PAS. Tocmai de aceea, guvernarea este nevoită să apeleze la reprezentanți ai PDM și PLDM cu reputație dubioasă.

„Este o criză acută de profesioniști în PAS, iar politica de personal suferă foarte mult. În astfel de condiții, PAS este nevoit să apeleze la foști membri ai Partidului Democrat, PLDM, ba chiar să angajeze persoane cu antecedente penale. Amintiți-vă că, săptămâna în aceasta, au avut loc schimbări de personal în aparatul prezidențial. De exemplu, fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruța, a fost numit secretar general al președintelui, iar Stela Jantuan a devenit consilier politic al președintelui”, a mai spus Burgudji.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici: 

https://www.facebook.com/watch/live/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&mibextid=dbqmp1&ref=watch_permalink&v=3182028445440911