Rezoluția adoptată duminică, în PMAN, de către mișcarea „O viață nouă”, transmisă organizațiilor străine și ambasadelor acreditate la Chișinău
21/06/2022

Rezoluția adoptată duminică, în PMAN, de către mișcarea „O viață nouă”, transmisă organizațiilor străine și ambasadelor acreditate la Chișinău

Rezoluția adoptată de către cei peste 40 de mii de protestatari, adunați duminică la protestul antiguvernamental din Piața Marii Adunări Naționale, a fost expediată Guvernului, Parlamentului și Președinției Republicii Moldova, precum și organizațiilor internaționale și misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău. Despre acest lucru a anunțat vicepreședintele Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber. 

„Protestul și libertatea de exprimare sunt drepturi garantate de Constituția Republicii Moldova, precum și de alte convenții și declarații internaționale. Făcând uz de aceste drepturi, cetățenii țării noastre au decis să își consolideze eforturile și să protesteze față de modul defectuos în care Partidul Acțiune și Solidaritate guvernează astăzi țara noastră. Ca urmarea a protestului din 19 iunie, desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, protestatarii au adoptat o rezoluție, în care au punctat revendicările față de puterea de la Chișinău”, a scris Marina Tauber în postarea de pe Facebook.

Potrivit deputatului Partidului „ȘOR”, concluzia acestui document este că președintele Maia Sandu și PAS nu mai reprezintă astăzi interesele cetățenilor care i-au ales.

„Toate eforturile de până acum de a determina puterea să-și schimbe atitudinea și să-și îndeplinească angajamentele asumate s-au soldat cu eșec. În aceste condiții, singura soluție pentru a preveni colapsul social și economic și de a diminua riscurile de securitate este de a înlătura de la putere actuala guvernare. Am transmis textul rezoluției aprobate duminică în PMAN Guvernului, Parlamentului și Președinției Republicii Moldova, precum și organizațiilor internaționale și misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău, în speranța că vor ține cont de doleanțele și opinia mulțimii care a participat la protest și vor lua atitudine față de abuzurile comise de guvernarea PAS”, se arată în rezoluția”, a punctat Marina Tauber.