Poliția Maiei Sandu îi împiedică din nou pe oameni să ajungă la mitingul organizat de Partidul „ȘOR”, privind achitarea facturilor pentru lunile de iarnă
16/03/2023

Poliția Maiei Sandu îi împiedică din nou pe oameni să ajungă la mitingul organizat de Partidul „ȘOR”, privind achitarea facturilor pentru lunile de iarnă

Mii de oameni, din toate colțurile țării, sunt împiedicați să ajungă la mitingul anunțat pentru astăzi, la ora 11:00, în fața Parlamentului, organizat de Partidul „ȘOR”, la inițiativa Mișcării Pentru Popor. Sute de autobuze și microbuze, pline cu doritori de a participa la întrunire, au fost stopate de polițiști, la indicația regimului Sandu-PAS. De asemenea, polițiștii lasă mijloacele de transport fără numere de înmatriculare.

Oamenii sunt indignați că drepturile lor la protest sunt încălcate. Ei se plâng că nu mai pot face față facturilor și prețurilor mari și cer susținere din partea statului, mai exact să li se achite facturile pentru gaz, energie termică și electrică, pentru cele trei luni de iarnă.

Doritorii de a participa la miting au pornit dis-de-dimineață la drum, ca să ajungă la timp la mitingul de la Chișinău, dar, la scurt timp, au fost blocați de poliția Maiei Sandu. În special, este vorba despre locuitorii din mai multe raioane din nordul țării, printre care Glodeni, Bălți, Briceni și Fălești.

Aceștia scandează lozinci împotriva regimului și o acuză pe Maia Sandu că este ahtiată după putere și gata să dea foc la țară numai pentru a-și păstra fotoliul comod, de unde să poată da indicații criminale.

Mitingul de astăzi este organizat întru susținerea proiectului de lege elaborat de fracțiunea Parlamentară a Partidului „ȘOR”, care prevede mecanismul ce permite achitarea facturilor cetățenilor pentru cele trei luni de iarnă. Documentul va fi prezentat, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, care va fi susținut la Parlament, la ora 09:30. Imediat după aceasta, proiectul de lege va fi înregistrat în Parlament. Deputații formațiunii lui Ilan Șor solicită adoptarea acestui proiect de lege, în regim de urgență.