Partidul ȘOR își consolidează echipa de conducere
27/04/2017

Partidul ȘOR își consolidează echipa de conducere

În data de 20 aprilie curent, conform deciziei Președintelui formațiunii, Ilan Șor, președinta Federației de Tenis din Republica Moldova, Marina Tauber a fost numită în funția de vice-președintele al Partidului ȘOR. Ea va fi responsabilă de organizațiile de femei, de tineret și cele ale veteranilor care activează în cadrul Partidului ȘOR.

De asemenea Marina Tauber a fost împuternicită, în cazul absenței Președintelui partidului, să efectueze controlul operațional al conducerii partidului, inclusiv prezidarea şedinţelor și a organelor de conducere ale Partidului, în conformitate cu cerințele statutului Partidului şi a legislaţiei în vigoare.

Totodată, Președintele Partidului, Ilan Șor, a numit în funcții mai mulți conducători. Organizația de Tineret va fi condusă de Stanislav Cvasnîi. Inna Popenco a fost numită în funcția de Președinte a Organizației de femei. Apostolova Reghina este, din 20 aprilie, Președintele Organizației de Veterani.

În acest context, Marina Tauber, a convocat Consiliul Național Politic, în cadrul căruia au fost luate mai multe decizii privind planul de activitate și consolidarea echipei formațiunii.

A fost examinat și subiectul privind numirea în funcție a Secretarului General, Biroului permanent central al formațiunii, membrilor la Curtea de etică şi arbitraj, precum și alte chestiuni importante. Drept urmare, Maria Albot a fost numită în funcția de secretar general al partidului. Biroul permanent central al Partidului ȘOR este compus din mai mulți membri și anume:

Ilan Șor, Președintele Partidului

Valerii Klimenco, Preşedintele de onoare a formațiunii

Marina Tauber, vice-președintele partidului

Maria Albot, secretar general

Stanislav Cvasnîi, președintele organizației Tineret a Partidului ȘOR.

Inna Popenco, preşedintele organizaţiei de femei

Reghina Apostolova, preşedintele organizaţiei veteranilor.

 Amintim că, Partidul ȘOR este condus de omul de afaceri Ilan ȘOR. Noul Partid a fost redenumit din Mișcarea social-politică „Ravnopravie”, fiind înregistrat cu noua denumire şi noul statut în toamna anului 2016.

În prezent Partidul ŞOR, este în curs de dezvoltare activă, doar pe parcursul a jumătate de an, Partidul a deschis mai multe organizaţii şi oficii teritoriale în mai multe regiuni. De asemenea, Partidul ŞOR deţine majoritatea în Consiliul municipal Orhei, acolo unde Preşedintele Partidului este Primar.

La alegerile prezidenţiale din toamna anului 2016, Partidul ŞOR şi-a înaintat candidatul la funcţia de Preşedinte al RM pe medicul Inna Popenco.

Pe lângă, activităţile politice desfăşurate, Partidul Şor este cunoscut drept un partid care implementează un şir de proiecte sociale şi acţiuni de caritate. Astfel, cu forţele proprii şi în colaborare cu alte organizaţii nonguvernamentale implementează şi dezvoltă un şir de proiecte sociale destinate cetăţenilor din Republica Moldova, printre care: Alocaţia pentru nou-născuţi, Clubul vârsta de aur, Magazine sociale şi Locuinţe sociale, precum şi alte proiecte, care sunt în plină desfăşurare în scopul bunăstării vieţii sociale a cetăţenilor din Republica Moldova.

Ilan Shor