Partidul ȘOR cere ca subvențiile de stat ce îi reveneau să fie alocate în fondul pentru combaterea Coronavirusului
25/03/2020

Partidul ȘOR cere ca subvențiile de stat ce îi reveneau să fie alocate în fondul pentru combaterea Coronavirusului

Partidul „ȘOR” salută inițiativa formațiunilor politice parlamentare de a dona subvențiile de stat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus. În același timp, Partidul „ȘOR” cere ca subvențiile care îi reveneau în acest an să fie direcționate anume în acest scop.

Formațiunea propune ca fiecare partid parlamentar să facă demersuri individuale către instituțiile abilitate cu transferarea acestor subvenții prin care să anunțe oficial că renunță la acești bani.

În acest context, Partidul Politic „ȘOR” amintește că pentru anul 2020 urma să mai primească de la stat aproximativ 2,4 milioane de lei, datorită rezultatelor pe care le-a obținut la alegerile parlamentare și la cele locale din 2019. Însă a fost lipsit de acești bani printr-o decizie a Comisiei Electorale Centrale. Formațiunea cere ca banii care îi reveneau și pe care statul va fi obligat de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului să-i returneze, să fie alocați anume pentru combaterea răspândirii COVID-19 și a consecințelor economice și sociale a acesteia.

„Partidul „ȘOR” anunță oficial că, după ce va câștiga la CtEDO, nu va cere să-i fie returnați banii. Insistăm ca subvențiile de circa 2,4 mil. de lei, de care am fost lipsiți în anul 2020, să fie alocate nemijlocit sistemului de sănătate în lupta împotriva COVID-19, dar și pentru diminuarea consecințelor pandemiei asupra cetățenilor și a economiei țării”, notează formațiunea.

Partidul „ȘOR” le solicită formațiunilor politice parlamentare din țară să se alăture inițiativelor sale în contextul stopării răspândirii COVID-19.

În acest an, în Bugetul de Stat sunt prevăzuți aproximativ 40 de mln. de lei pentru finanțarea partidelor politice.