Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu: Decizia de astăzi nu mă face să las mâinile în jos, ci dimpotrivă mă va face mai puternică
06/12/2022

Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu: Decizia de astăzi nu mă face să las mâinile în jos, ci dimpotrivă mă va face mai puternică

„Maia Sandu și toți cei din actuala guvernare, care au luat decizii ilegale, vor răspunde în fața legii, dar și în fața lui Dumnezeu. Decizia de a rămâne în arest la domiciliu nu mă face să las mâinile în jos, ci dimpotrivă mă va face mai puternică”. Declarații în acest sens au fost făcute de vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, la Curtea de Apel Chișinău, acolo unde a avut loc o nouă ședință de judecată, în cadrul căreia magistrații au decis ca deputatul să rămână în arest la domiciliu.

„Procurorul nu a putut prezenta nici astăzi noi dovezi. Deja este o situație de râs și de plâns. Rușine! Este evident că le este frică de noi și vă asigur că va veni vremea când vor răspunde pentru toate ilegalitățile pe care le comit și pentru toată bătaia de joc, în primul rând la adresa lui Ilan Șor, a mea, și a Partidului „ȘOR”, care continuă de mai bine de cinci luni. Tot ce se întâmplă acum este presiune politică. În pofida tuturor, noi vom fi puternici și vom merge înainte. Toți cei care au decis să se joace cu soarta mea, să le facă rău apropiaților și colegilor mei, să-l șantajeze pe Ilan Șor, trebuie să înțeleagă că vor răspunde pentru astea. Bumerangul oricând se întoarce. În plus, judecata lui Dumnezeu nimeni nu a anulat-o. Decizia de astăzi nu mă face să las mâinile în jos”, a declarat Marina Tauber. 

Vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a transmis și un mesaj la adresa partenerilor europeni ai țării noastre, care sunt susținători aprigi ai actualei guvernări.

„Dragi oficiali europeni, mi-e rușine de ceea ce fac cei de la guvernare, cu ajutorul mâinilor voastre. Eu am locuit în UE, întotdeauna am considerat instituțiile europene drept exemple pentru societate, dar, în prezent, cuvântul Europa a căpătat alt sens în țara noastră. Vectorul european deja însemnă corupție, dezmăț, sărăcie, lipsă de acțiuni din partea guvernării, îmbogățire ilicită etc.  Nu  este vorba despre geopolitică, dar deja tuturor le este clar că ideea de integrare europeană promovată de Maia Sandu este călcată în picioare. Acei funcționari și parteneri de dezvoltare care o susțin pe Maia Sandu vor deveni în curând cele mai negative personaje pentru cetățenii țării noastre”, a precizat Marina Tauber. 

Înainte de ședința de judecată, în fața Curții de Apel, a fost organizat un protest, la care au participat zeci de oameni, deputații Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova și Vadim Fotescu, precum și mai mulți locuitori ai municipiului Bălți, care au venit să ceară eliberarea din arest a deputatului. De asemenea, bălțenii vor ca Marina Tauber să se întoarcă la Bălți, acolo unde are multe lucruri de făcut, spun ei.

„Vă mulțumesc din suflet pentru toată susținerea pe care ne-o acordați constant și că, indiferent de vreme, sunteți alături de noi. Le mulțumesc și locuitorilor din Bălți care au venit și astăzi să mă susțină, să lupte pentru libertatea tuturor colegilor noștri și a cetățenilor moldoveni. În ultimele luni, aproape toată conducerea Partidului „ȘOR” a fost arestată. Este vorba despre mai mult de 50 de persoane. Se spune că despre cei slabi nu se vorbește nimic. Noi, însă, am demonstrat că suntem o forță și că cei din PAS se tem de noi, de asta suntem supuși presiunilor de orice fel. Suntem convinși că vom învinge, că victoria va fi de partea noastră și a poporului care merită un trai decent. În pofida tuturor provocărilor, echipa Partidului „ȘOR” lucrează pentru oameni și realizează proiecte importante. Recent, a fost inaugurat cel mai mare parc din Taraclia, după un amplu proces de renovare. De asemenea, producătorii agricoli au posibilitatea să exporte fructe și legume în Federația Rusă, în urma discuțiilor lui Ilan Șor cu reprezentanții Dumei de Stat, în vederea ridicării restricțiilor în acest sens, impuse anterior. Lucrurile bune vor continua”, a menționat Marina Tauber. 

„Am venit din nou la Curtea de Apel, unde are loc o nouă ședință de judecată în cazul Marinei Tauber, pentru a o susține pe colega noastră. Ea se află în arest este hărțuită exclusiv din motive politice. Am cerut și continuăm să cerem o justiție corectă. Marina, suntem cu tine!”, a precizat Iurie Cuznețov, consilierul fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”.

„Marina Tauber a devenit deținut politic, în urma regimului dictatorial instituit de Maia Sandu. Regimul criminal ne aduce justiție televizată și nimic mai mult. Această guvernare dictatorială trebuie să plece. Protestăm pentru ca Republica Moldova să scape cât mai curând de această ciumă galbenă, care face rău țării și cetățenilor ei. Vrem justiție corectă!”, a scandat viceprimarul municipiului Orhei, Cristina Cojocaru, fiind susținută de oamenii adunați la protestul în susținerea Marinei Tauber.

Oamenii au ținut în mâini pancarte pe care scria: „Jos Justiția de buzunar!”, „Nu mai vrem justiție televizată”, „Nu ne închideți gura, ați întrecut măsura!”, „Libertate deținuților politici”, „Jos dictatura!”.