Marina Tauber: O nouă cerere de ridicare a imunității mele parlamentare nu mă face decât mai puternică în lupta cu uzurpatorii
25/05/2023

Marina Tauber: O nouă cerere de ridicare a imunității mele parlamentare nu mă face decât mai puternică în lupta cu uzurpatorii

„Atât solicitarea Procuraturii Generale de ridicare a imunității mele parlamentare, cât și sancțiunile impuse de Uniunea Europeană mă fac să constat că merg pe calea cea dreaptă, să fiu mândră, dar și mai puternică în lupta pentru independența, suveranitatea și statalitatea Moldovei”. Declarația fost făcută astăzi de către deputatul Marina Tauber, la Curtea de Apel Chișinău, unde urma să aibă loc o nouă ședință de judecată privind eliberarea ei din arest la domiciliu, dar care a fost amânată pentru vineri, 26 mai, din cauza lipsei procurorului.

„A câta oară este ridicată această imunitate, de care nici nu am nevoie? Partidul „ȘOR” a elaborat inițiativa prin care am cerut anularea imunității tuturor deputaților. Oamenii care conduc țara noastră sunt bolnavi și sunt interesați doar de distrugerea Partidului „ȘOR”. Toate aceste acțiuni ne fac și mai puternici și mai determinați de a schimba în bine situația din țară. Nimeni, în afară de Partidul „ȘOR” și Ilan Șor, nu poate salva țara. În spațiul public au apărut informații că eu și Ilan Șor am fost incluși în lista de sancțiuni a UE. Îmi este indiferent de aceste sancțiuni europene. Europa, din păcate, este condusă acum de incompetenți. Atât timp cât ei permit ca în Republica Moldova să fie sărăcie și foame, represalii politice, să fie închise mai multe posturi TV înseamnă că acești oameni nu țin cont de valorile europene și democratice. Am impresia că UE nu va mai exista în curând, care este o structură depășită”, a declarat Marina Tauber.

Marina Tauber a mai adăugat că toate dosarele în care este vizată sunt cusute cu ață albă, care nu conțin argumente juridice, ci invenții, cu scopul de a exclude Partidul „ȘOR” de pe arena politică.

„Este o presiune enormă asupra mea și a echipei mele. Este un șantaj la adresa lui Ilan Șor. Timp de o săptămână, sunt târâtă pe toate coridoarele. Ceea ce mi se întâmplă nu este doar o răfuială morală, ci și fizică. Acțiunile celor de la guvernare arată că sunt în agonie. Înțeleg că acesta este scenariul politic, după alegerile din Găgăuzia, unde candidatul nostru a ieșit învingător. Ei se tem de schimbările în bine care urmează în Găgăuzia. Ei știu ce-i așteaptă la alegerile locale. În pofida tuturor, atât timp cât sunt în arest, înseamnă că mergem pe calea cea dreaptă. Nici eu, nici echipa noastră, nici Ilan Șor nu vom ceda, ci vom continua lupta împotriva celor care uzurpă puterea, vom lupta ca să ne atingem idealurile noastre și pentru ca cetățenii noștri să trăiască mai bine”, a menționat Marina Tauber.

Înainte de ședința de judecată, sute de membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR”, dar și deputați ai formațiunii, au protestat la Curtea de Apel Chișinău față de abuzurile guvernării și și-au exprimat sprijinul față de deputatul Marina Tauber.

„Ceea ce se întâmplă sunt niște jocuri politice, pentru a acoperi eșecurile actualei guvernări. Am venit aici să o susțin pe Marina Tauber, vicepreședintele Partidului „ȘOR”, care este nedreptățită și se comit multe abuzuri în raport cu ea. Cerem justiție corectă!”, a menționat un susținător al Partidului „ȘOR”.

La protest a participat și primarul comunei Piatra, din partea Partidului „ȘOR”, Radu Bușilă, care a menționat că Marina Tauber nu merită un asemenea tratament și că ea trebuie să fie în libertate.

„Nu există precedent în istoria Moldovei în care să se fi comis atâtea măsuri ilegale și abuzive la adresa unei doamne. Le solicit judecătorilor să țină cont doar de litera legii în ceea ce privește cazul Marinei Tauber. Libertate!”, a menționat Radu Bușilă.

La rândul său, deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, a menționat următoarele:

„Ședința de judecată de astăzi a fost amânată pentru mâine, la 09:30, în legătură cu lipsa procurorului. Ei au treburi mai importante de făcut. Între timp, la Parlament, se va examina ridicarea repetată a imunității de deputat a Marinei Tauber. Tot ceea ce se întâmplă acum se face cu scopul de a acoperi eșecurile actualei guvernări și inițiativele scandaloase pe care aceștia le-au înaintat, cum ar fi anularea Zilei Victoriei, prelungirea nejustificată a stării de urgență cu încă 60 de zile, aducerea în țara noastră a tehnicii militare și ostași ai armatelor română, britanică și franceză”.