Marina Tauber: Dosarul în care sunt vizată este o comandă politică. Nu sunt probe care să demonstreze că sunt vinovată de ceea ce mi se incriminează
16/08/2022

Marina Tauber: Dosarul în care sunt vizată este o comandă politică. Nu sunt probe care să demonstreze că sunt vinovată de ceea ce mi se incriminează

Sunt nevinovată. Acuzatorii de stat nu au putut aduce nicio probă nouă care să demonstreze că sunt vinovată de ceea ce mi se incriminează și că trebuie să fiu deținută, în continuare, în penitenciar. Sunt declarațiile făcute de deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, după ce Judecătoria Chișinău, cu sediul Ciocana, a decis astăzi prelungirea mandatului de arestare pentru încă 20 de zile, în Penitenciarul nr. 13 din capitală.   

„Mandatul meu de arestare a fost prelungit cu 20 de zile, în Penitenciarul nr. 13. Este o decizie neașteptată. Sper că la baza acesteia stau motive serioase, pentru că astăzi, acuzatorii de stat nu au putut să aducă nicio probă nouă care ar servi drept temei pentru a fi deținută, în continuare, în penitenciar, altfel spus, să stau la pușcărie. Sunt dezamăgită de acțiunile comise, în prezent, de justiția moldovenească, dar nu în calitate de persoană care trebuie să revină în penitenciar, ci în calitate de cetățean al Republicii Moldova. Este o crimă împotriva poporului nostru, este foarte clar că este un șantaj din partea Maiei Sandu la adresa lui Ilan Șor, ca noi să oprim protestele și criticile în adresa guvernării și să-i dăm voie să fure în continuare țara noastră”, a declarat Marina Tauber. 

Potrivit procurorilor, Marina Tauber este învinuită că ar fi falsificat raportul privind gestiunea financiară a Partidului „ȘOR” și că ar fi efectuat plăți artiștilor care urmau să evolueze la concertul din 19 iunie, din Piața Marii Adunări Naționale și că aceste cheltuieli nu ar fi fost raportate. Marina Tauber pledează, însă, nevinovată.

„Nu suntem vinovați de ceea ce ni se incriminează. Este un dosar cusut cu ață albă, în grabă. După data de 19 iunie, Maia Sandu și PAS și toți cei care sunt în slujba ei, cum ar fi Litvinenco, Musteață și așa mai departe sunt deranjați că suntem o putere serioasă, că suntem în creștere în sondaje și că oamenii care văd că guvernarea s-a prăbușit au încredere în noi. Ceea ce se întâmplă acum în Republica Moldova este un coșmar”, a adăugat Marina Tauber. 

Totodată, deputatul Marina Tauber i-a îndemnat pe membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” să fie puternici și să lupte până la capăt.

„Mă adresez liderului nostru, Ilan Șor, către echipa noastră, colegii deputați și către toți cei care mă susțin: Noi trebuie să rămânem puternici, trebuie să luptăm. Noi vedem că Procuratura și acuzatorii de stat nu au nicio probă care să ne demonstreze vinovăția. Este absurd, circ, un show de prost gust. Noi nu le vom permite să facă toate astea. Noi vom lupta, noi trebuie să luptăm pentru drepturile oamenilor, astfel încât nimeni să nu treacă prin ceea ce trec eu, familia mea, Partidul „ȘOR”, aflat în opoziție”, a precizat Marina Tauber.

Avocații susțin că Marina Tauber poate fi considerată, fără îndoială, deținut politic.