Marina Tauber: Atacul asupra OrheiLand reprezintă un act de răfuială politică a lui Dodon împotriva lui Ilan Șor
30/06/2020

Marina Tauber: Atacul asupra OrheiLand reprezintă un act de răfuială politică a lui Dodon împotriva lui Ilan Șor

Poliția a făcut exces de zel la OrheiLand și a acționat disproporționat împotriva unor copii și femei, neavând un argument juridic și document clar, au constatat invitații emisiunii „Moldova zi de zi” de la Televiziunea Centrală. Vicepreședintele Partidului „ȘOR”, deputata Marina Tauber susține că abuzurile comise de poliție la OrheiLand au fost orchestrate direct de președintele Igor Dodon și reprezintă un act de răzbunare politică împotriva liderului formațiunii, Ilan Șor.

În cadrul emisiunii, subiectul principal a constituit descinderea în forță a poliției la OrheiLand, în ziua de duminică, 28 iunie, interzicând în mod abuziv activitatea parcului, motivând cu o hotărâre nepublicată și nesemnată a Comisiei Excepțională de Sănătate Publică. Poliția a agresat și intimidând vizitatorii parcului, în mod special femei și copii.

Marina Tauber a amintit că polițiștilor le-a fost prezentată și hotărârea Comisiei de profil a raionului Orhei, care permite activitatea OrheiLand, le-a fost argumentat și faptul că în parcul de distracție sunt luate absolut toate măsurile de protecție și securitate. Deputata a remarcat și faptul că în timp ce forțele de ordine au fost trimise la OrheiLand, în Chișinău oamenii se îmbulzeau la Grădina Zoologică, Parcul Dendrariu și alte zone de agrement.

Comportamentul poliției a demonstrat că acțiunea a fost realizată la comanda politică a lui Igor Dodon, a concluzionat Marina Tauber.

„Este evident că ceea ce s-a întâmplat la OrheiLand reprezintă o răfuială față de Ilan Șor din partea lui Dodon”, a declarat ea.

Fostul şef adjunct al Departamentului Poliţie al MAI, Igor Gori, a menționat că polițiștii au acționat disproporționat și s-a văzut clar că scopul lor a fost închiderea parcului OrheiLand.

„Nu au mers la conlucrare, nu au vrut să asculte niciun argument. Au adus acest desant masiv, disproporționat. Am asistat la un exces de zel”, a declarat el.

Iar expertul în drept, Teo Cârnaț a amintit că recent Curtea Constituțională le-a permis instanțelor de judecată că verifice și legalitatea, dar și proporționalitatea actelor emise de comisiile speciale, recomandându-le reprezentanților OrheiLand să se adreseze în judecată.

În cadrul emisiunii, Marina Tauber a subliniat că deputații Partidului „ȘOR” se vor adresa la Curtea Constituțională. Ea a dat asigurări că toți cei implicați în abuzurile de la Orhei, în frunte cu Dodon, premierul Chicu și ministrul de interne Voicu vor răspunde personal pentru acțiunile îndreptate împotriva oamenilor.