Mai mulți adepți ai Maiei Sandu i-au atacat astăzi pe liderii manifestației din centrul capitalei
16/03/2023

Mai mulți adepți ai Maiei Sandu i-au atacat astăzi pe liderii manifestației din centrul capitalei

Un incident periculos a avut loc în timpul manifestației de astăzi, pe care a organizat-o astăzi Partidul „ȘOR”, la inițiativa Mișcării Pentru Popor, în fața Parlamentului. Câțiva bărbați trimiși de regimul Maiei Sandu i-au atacat pe liderii demonstrației și i-au lovit pe unii dintre aceștia. Sutele de polițiști au stat nepăsători, deși sunt obligați să asigure ordinea publică și să prevină astfel de ciocniri.

Deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a condamnat gestul și a criticat atitudinea poliției. Ea a calificat atacul brutal drept tentativă de omor.

„Regimul nu doar că împiedică buna desfășurare a mitingului pașnic, ci recurge la acțiuni grosolane. A trimis astăzi câțiva provocatori, care au vrut să ne bată și nu exclud că au vrut chiar să ne omoare. Asta ne-o demonstrează atitudinea indiferentă a poliției, care îi apără astăzi doar pe hoții și bandiții de la guvernare”, a subliniat Marina Tauber.

Și reprezentanții Partidului „ȘOR” în Consiliul municipal Chișinău, au condamnat abuzurile din partea guvernării. Serghei Burgudji a menționat că manifestația are doar scopul de a-i cere conducerii țării să ajute cetățenii nevoiași să supraviețuiască în aceste vremuri grele.

„Ne-am adunat pentru a ne îndeplini datoria civică. Ne exprimăm dezacordul față de politicile de genocid ale actualului regim. Vrem ca guvernarea să adopte inițiativa fracțiunii Partidului „ȘOR”, care prevede mecanismele de achitare a facturilor populației pentru lunile de iarnă. Ei nu doar că ignoră voința poporului, dar trimit provocatori, pentru a ne bate”, a spus Serghei Burgudji.

La rândul său, președintele de onoare al Partidului „ȘOR”, membru al CMC din partea formațiunii, Valeri Klimenko, a calificat atacul adepților Maiei Sandu asupra manifestanților drept „prima rândunică spre un război civil”.

„Spre asta ne îndreaptă regimul Maiei Sandu. Noi spunem că poporul a sărăcit, iar ei ne atacă. Ei se scaldă în lux, iar noi murim de foame. Se întâmplă așa pentru că avem de-a face cu o guvernare de bandiți”, a accentuat Valeri Klimenko.

Vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, le-a solicitat ambasadorilor străini, acreditați în Republica Moldova, să ia atitudine față de atacul de astăzi al trimișilor din partea regimului Maiei Sandu.