Ilan Șor: Datorii, stat capturat, justiție moartă și sărăcie - tot ce am obținut în doi ani de „vremuri bune” și sprijin occidental
25/05/2023

Ilan Șor: Datorii, stat capturat, justiție moartă și sărăcie - tot ce am obținut în doi ani de „vremuri bune” și sprijin occidental

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a criticat dur decizia Guvernului Recean de a majora salariile șefilor de direcție de la Guvern. Liderul opoziției a calificat această decizie drept o continuare a îmbogățirii „oamenilor buni”.

„De când au revenit la guvernare, foștii PLDM-iști, vopsiți peste noapte în galben, și-au majorat constant salariile. Au început-o cu Parlamentul și cu Maia Sandu, au continuat cu judecătorii, cu miniștrii, iar acum a venit și rândul șefilor de direcție de la Guvern să primească mai mult. Și acesta este doar începutul, promite narcobaronul Recean. Următoarea creștere salarială o planifică pentru august”, constată Ilan Șor.

El a atenționat că, între timp, nu are loc nicio majorare de salarii pentru autoritățile locale, nicio majorare de salarii pentru profesori, medici, nicio majorare a pensiilor.

„Dimpotrivă, oamenii în etate au fost lipsiți de indemnizația legală de 30 la sută. Nu vedem niciun proiect de construcție a drumurilor în sate, care pustiesc în fiecare an. Nu vedem nicio modernizare a spitalelor și școlilor. Când țara e condusă de incompetenți lacomi, poți să pompezi la nesfârșit în ea miliarde, căci totul se va pierde ca în nisip. Singurul lucru pe care îl vei obține va fi îmbogățirea unei grupări obscure și indiferente față de necazurile cetățenilor. Țara se îndatorează, instituțiile statului rămân captive în stare de urgență, justiția e moartă, în școli și spitale e criză de profesioniști. Asta e tot ce am obținut în doi ani de „vremuri bune” și sprijin occidental”, concluzionează Ilan Șor.