Ilan Șor: A venit timpul să investim mult în Găgăuzia, pentru a o transforma într-un plai de vis
22/03/2023

Ilan Șor: A venit timpul să investim mult în Găgăuzia, pentru a o transforma într-un plai de vis

A venit timpul să renaștem și Găgăuzia. Cu acest mesaj li s-a adresat astăzi locuitorilor autonomiei președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, în contextul desemnării de către formațiunea pe care o conduce a Evgheniei Guțul drept candidat pentru funcția de bașcan. Ilan Șor a precizat că, imediat după înregistrare, va fi prezentat și un program electoral detaliat, despre ce și cum urmează să facă în regiune.

„Astăzi vreau să vă spun însă că noi nu participăm la aceste alegeri de dragul unei noi victorii. Noi ne-am înscris în cursă doar pentru a renaște Găgăuzia. Am demonstrat prin fapte că știu să muncesc și știu să renasc țara. Astăzi, a venit timpul să renaștem și Găgăuzia – să construim o infrastructură absolut nouă. Spre deosebire de alte raioane ale Republicii Moldova, autonomia găgăuză are un avantaj, în ceea ce privește propriile procese de stabilire a taxelor și impozitelor și multe altele. Respectiv, după ce vom asigura o saturare cu bani a economiei, ceea ce voi face, vom reuși să plătim suplimentar pensii, să majorăm salariile pentru bugetari și multe altele. Noi vom asigura cu bani Găgăuzia și locuitorii ei vor deveni bogați, aveți cuvântul meu de onoare. Voi avea grijă personal, împreună cu bașcanul, ca Găgăuzia să devină bogată și fericită”, a subliniat Ilan Șor.

El și-a amintit de vizitele sale din copilărie în Găgăuzia, unde bunicul său ajuta clubul de fotbal „Bugeac”. „În Găgăuzia trăiește un popor frumos și minunat. A venit timpul să investim mult în Găgăuzia, pentru a o transforma într-un plai înfloritor”, a mai anunțat Ilan Șor.