Fracțiunea Partidului „ȘOR” continuă să boicoteze ședințele Parlamentului
25/05/2023

Fracțiunea Partidului „ȘOR” continuă să boicoteze ședințele Parlamentului

Deputații Partidului „ȘOR” vor boicota ședințele Parlamentului din această săptămână, în semn de protest față de inițiativele odioase pe care partidul de guvernământ le-a inclus pe ordinea de zi de joi și de vineri. Este vorba despre proiectul care prevede anularea sărbătorii noastre naționale „Ziua Victoriei”, dar și intenția de a ține țara captivă stării de urgență încă 60 de zile. Condamnabilă este și intenția de a impune Parlamentului o rezoluție politică, adoptată la mitingul la care au adus forțat majoritatea angajaților din sectorul bugetar al țării.

Amintim că actualul președinte al țării, Maia Sandu, a promis, în campania electorală, că nu se va atinge de lucrurile care sunt sacre pentru cea mai mare parte a populației țării noastre, care cinstește eroismul înaintașilor, manifestat în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Acum, la inițiativa ei, PAS vrea să ne fure și sărbătoarea în cinstea părinților, bunicilor. Asta va însemna o sfidare a majorității populației țării noastre și o încălcare flagrantă a promisiunii făcute în fața cetățenilor care cinstesc Ziua Victoriei.

Fracțiunea Partidului „ȘOR” califică această intenție a regimului drept o blasfemie în raport cu memoria față de înaintașii noștri și cere anularea acestei inițiative legislative. Atenționăm guvernarea că, după o iarnă cu tarife exorbitante, poporul așteaptă acum soluții care ar aduce la ameliorarea situației social-economice, nu la acțiuni de paradă și provocări cu iz geopolitic.

A doua inițiativă condamnabilă este cea privind extinderea cu încă 60 de zile a stării de urgență. Considerăm că nu există niciun temei pentru o astfel de decizie, deoarece toate instituțiile statului funcționează în regim normal, nu există nicio amenințare la adresa securității naționale și nici criză în sectorul energetic. Suntem convinși că regimul Sandu-PAS are nevoie de starea de urgență doar pentru a menține statul în captivitate și a fura miliarde de lei din bugetul de stat și din creditele externe. De asemenea, regimul are nevoie de această situație excepțională pentru a suprima drepturile omului, menținând cenzura în mass-media și represaliile în adresa oponenților politici.

Cât privește intenția de a adopta în Parlament așa-numita rezoluție de la mitingul PAS-ului, noi calificăm această acțiune drept impunere a ideologiei de stat, fapt ce contravine flagrant Constituției, deci reprezintă o ilegalitate. PAS confundă Parlamentul cu sediul propriului partid, ceea ce demonstrează caracterul statului captiv, care trebuie eliberat.