Flashmob la sediul Procuraturii Generale: „Caracatița Soro(S)andu a pătruns în toate instituțiile statului!”
21/10/2022

Flashmob la sediul Procuraturii Generale: „Caracatița Soro(S)andu a pătruns în toate instituțiile statului!”

Un flashmob cu genericul „Meritocrația neamurilor” a fost organizat astăzi la sediul Procuraturii Generale. Manifestanții, membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR”, au adus bannere cu imaginea unei caracatițe. Aceasta avea capul președintelui Maia Sandu, iar la capătul tentaculelor erau capetele unor oficiali conectați la Fundația „Soros”. Este vorba de Dumitru Alaiba, președintele Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, Jana Costachi, fosta lui soacră, secretar de stat la Ministerul de Interne, sora noului procuror general interimar, Ion Munteanu, și soră a lui Victor Munteanu, angajat al Fundației „Soros”.

Participanții la flashmob au amintit că, în campania electorală, atât PAS, cât și Maia Sandu, au promis că posturile publice vor fi ocupate de oameni integri, în baza meritocrației, în urma concursurilor publice.

„De când au ajuns însă la guvernare, niciun post nu a fost oferit în condiții transparente, în bază de concurs. Guvernarea a discreditat definitiv toate posturile publice. Promovează cumătrismul, rudele, pentru a se îmbogăți. Maia Sandu adună în jurul său doar reprezentanți ai Fundației „Soros”, pentru îmbogățire. Vor stoarce de aici bani cât vor putea și vor pleca. Numai alegerile anticipate vor salva țara și vor schimba situația. Trebuie să facem așa ca această caracatiță galbenă să plece și să ne lase stăpâni în țara noastră”, a declarat unul dintre organizatorii flashmobului, Iurie Cuznețov. 

Și membrul Consiliului municipal Chișinău din partea Partidului „ȘOR”, Serghei Burgudji, a subliniat că Maia Sandu a promovat până acum în posturile de stat rude și oameni loiali.

„Procuratura și MAI sunt folosite pe post de bâtă împotriva protestatarilor. Am văzut sute de oameni în corturile smulse de polițiști – bătrâni, pensionari. A promis că va respecta Constituția, dar a călcat-o în picioare. Sunt convins că ea a fost cea care a dat ordin ca poliția să intervină în orășelul corturilor”, a spus Burgudji. 

Pe bannerele cu imaginea caracatiței corupției scria „Maia Soro(S)andu”, iar manifestanții au scandat „Jos caracatița galbenă!”, „Jos nepotismul!”, și „Caracatița Soro(S)andu a pătruns în toate instituțiile statului!”.