Flashmob la Procuratura Anticorupție: „Dragalin, scoate capul din nisip!”
23/11/2022

Flashmob la Procuratura Anticorupție: „Dragalin, scoate capul din nisip!”

Un nou flashmob a fost organizat astăzi, de Partidul „ȘOR”, la Procuratura Anticorupție. Participanții la manifestație au acuzat-o pe șefa acestei instituții, Veronica Dragalin, de adoptarea tacticii struțului în contextul scandalului privind scurgerile de informații de pe Telegram, care arată că a fost numită în funcția de procuror-șef printr-un concurs trucat inclusiv de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. Protestatarii au purtat și un banner cu imaginea unui struț cu capul băgat în nisip.

Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a declarat că șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, nu a întreprins nimic până acum în contextul scurgerii de informații privind vicierea concursului în urma căruia a fost aleasă în acest post. 

„Ea nu face nimic, nu a pedepsit pe nimeni, ci luptă împotriva opoziției. Se preface că nimic nu s-a întâmplat, deși toți au văzut cum a fost falsificat concursul și cum s-a făcut totul ca Dragalin să ajungă în acest post. Ori ea, ori altcineva trebuie să răspundă pentru asta”, a menționat Pavel Verejanu. 

Vicepreședintele Consiliului raional Orhei, Irina Bogaciuc, a subliniat că, într-o țară democratică, Veronica Dragalin ar fi demisionat.

„În urma acestor scurgeri, în orice țară din Europa ar fi urmat demisii. Aici, se cramponează însă de fotoliu și își bate joc de popor. Ea știe doar să lupte împotriva opoziției, iar pentru că Partidul „ȘOR” este principala forță de opoziție, lupta se duce împotriva noastră”, a spus Irina Bogaciuc. 

La rândul său, vicepreședintele raionului Orhei, Marina Cravcenco, a menționat că, în urma scurgerilor de informații de pe Telegram, șefa Procuraturii Anticorupție trebuia să demisioneze, fie să-i pedepsească pe cei care au viciat concursul de alegere a sa în această funcție. 

„Doamna Dragalin încearcă să ne convingă că merge pe calea cea dreaptă și a băgat capul în nisip, exact ca struțul. Ea nu poate demonstra că lucrurile au stat altfel, dar nici nu îi trage la răspundere pe cei vinovați. Vrem să vedem ce dosare au fost intentate și duse la bun sfârșit, dar vedem doar show-uri la televizor”, a atenționat Marina Cravcenco.

Deputatul Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, a declarat că Procuratura Anticorupție este una dintre cele mai importante instituții din țară.

„Oare nu trebuie Procuratura Anticorupție să investigheze informațiile despre vânzarea la prețuri majorate în UE a gazului importat de Moldova? Oare nu trebuie să investigheze averile demnitarilor? Oare dosarele trebuie să fie intentate doar pe numele membrilor Partidul „ȘOR”?”, a spus Reghina Apostolova.

Participanții la flashmob au purtat pancarte cu mesaje „Dragalin - demisia!”, „Dragalin a adoptat tactica struțului!”, „Dragalin, scoate capul din nisip!” și „Dragalin, ori demisia, ori arestarea lui Litvinenco!”.