Dinu Țurcanu: Poliția „a arestat” baloturile de paie din care urma să fie improvizată o scenă pentru protestul din PMAN
20/06/2022

Dinu Țurcanu: Poliția „a arestat” baloturile de paie din care urma să fie improvizată o scenă pentru protestul din PMAN

Polițiștii au oprit microbuzele cu baloturile de paie din care urma să fie improvizată o scenă pentru protestul anti-guvernamental din Piața Marii Adunări Naționale, din 19 iunie, pentru a fi verificate de către specialiștii de la „Bombteh”. Asta după ce reprezentanții mai multor instituții de forță au recurs la diverse metode și presiuni pentru a împiedica instalarea unei scene în PMAN. Despre această situație amuzantă a vorbit președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, în cadrul unui briefing de presă, susținut la Parlament.

„Atunci când am fost anunțați că nu vom avea o scenă pentru protestul din 19 iunie, împreună cu colegii de la Orhei și cu sprijinul fermierilor, am luat decizia să improvizăm o scenă din baloturi de paie, care au fost transportate în Piața Marii Adunări Naționale, cu două microbuze. Nu o să vă vină să credeți, dar aceste microbuze au fost oprite și duse pentru a fi verificate de către angajații serviciului „Bombteh” de grenade, arme sau alte obiecte interzise. Când MAI ne-a atenționat că trebuie să avem acte de proveniență a paielor, le reamintesc că paiele pot fi procurate de oriunde și sunt colectate când se cultivă grâul”, a menționat cu ironie Dinu Țurcanu.

Totodată, Dinu Țurcanu i-a atenționat pe toți partenerii de dezvoltare a Republicii Moldova să ia atitudine și să nu susțină orbește actuala guvernare.

„Vă reamintim faptul că, în 2009, atunci când la putere a venit nașul politic al actualei guvernări, Vlad Filat, încrederea instituțiilor europene era de peste 60%, iar din cauza guvernării dezastruoase al aceluiași al vostru Vlad Filat, această încredere a scăzut sub 30%. Dragi parteneri de dezvoltare ai țării noastre, nu faceți aceeași greșeală pe care ați făcut-o și nu încurajați orbește actuala guvernare în toate deciziile pe care le ia. Asistența financiară și vizitele oficialilor străini în țara noastră nu va ajuta în ceea ce privește opțiunea electorală a cetățenilor Republicii Moldova, așa cum nu l-a ajutat pe Vlad Filat”, a precizat Dinu Țurcanu.

La final, Dinu Țurcanu le-a mulțumit încă o dată tuturor oamenilor care au ieșit duminică, 19 iunie, în stradă, pentru a-și exprima nemulțumirea față de situația dezastruoasă din țară. Potrivit lui Dinu Țurcanu, la acest protest, gheața a crăpat și s-a bătut primul cui în sicriul politic al actualei guvernări.