COMUNICAT DE PRESĂ. Regimul Maiei Sandu a declanșat epurări în masă
04/11/2022

COMUNICAT DE PRESĂ. Regimul Maiei Sandu a declanșat epurări în masă

Regimul dictatorial al Maiei Sandu a declanșat noi epurări în masă. Astăzi, sute de reprezentanți ai instituțiilor de forță participă la o amplă acțiune de intimidare, la nivel național, pentru a împiedica lumea să iasă la protestul de duminică.

În condițiile în care au văzut că așa-numitul dosar al finanțării ilegale împotriva Partidului „ȘOR”, fabricat la comanda directă a Maiei Sandu, nu dă rezultate, iar protestele capătă o amploare din ce în ce mai mare, guvernarea criminală a decis să schimbe capetele de acuzare. Prin urmare, au fabricat, peste noapte, un nou dosar și anume „pentru pregătirea dezordinilor în masă”. „Dezordini în masă” sunt, în accepția lor, protestele pașnice și legale, care au loc în Chișinău și la care cetățenii Republicii Moldova își exprimă public nemulțumirea față de modul dezastruos în care PAS guvernează țara.

Comunicăm că, în momentul de față, 8 reprezentanți ai Partidului „ȘOR” sunt reținuți în mod abuziv;

3 lideri locali sunt deținuți în Penitenciarul 13;

20 de persoane, dintre care 17 sunt președinți de organizații teritoriale, se află în arest la domiciliu; 

În cazul altor 3 persoane a fost aplicat control judiciar. 

Astăzi, campania de hărțuire și intimidare a opoziției continuă, fiind organizate noi percheziții ilegale. Gruparea criminală, condusă de Maia Sandu, încearcă acum să-i izoleze și să-i reducă la tăcere pe toți oamenii cu autoritate, care manifestă o atitudine critică față de puterea actuală și au capacitate de mobilizare a cetățenilor.

Aceste acțiuni profund abuzive și antidemocratice și confirmă, o dată în plus, că Republica Moldova a fost capturată de un regim despotic și dictatorial, iar drepturile fundamentale ale omului, inclusiv cel la libera exprimare, sunt călcate în picioare, cu o brutalitate ieșită din comun. Și mai grav este că toate aceste abuzuri fără precedent sunt comise sub privirile indiferente ale misiunilor diplomatice și organismelor internaționale.

În aceste condiții, cetățenii Republicii Moldova sunt obligați să ia o atitudine fermă și să nu admită, în niciun caz, transformarea țării noastre într-un stat polițienesc, în care să domine frica și resemnarea. Toată lumea trebuie să iasă duminică, 6 noiembrie, în stradă, pentru a-și apăra dreptul de a trăi într-o țară liberă, democratică și prosperă.

Nu ne închideți gura, jos dictatura!