Cetățenii din toate raioanele țării, susținuți de Partidul ȘOR, au protestat împotriva guvernării lui Dodon la toate sediile PSRM
29/05/2020

Cetățenii din toate raioanele țării, susținuți de Partidul ȘOR, au protestat împotriva guvernării lui Dodon la toate sediile PSRM

Partidul „ȘOR”, alături de cetățenii Republicii Moldova, au cerut astăzi, în cadrul unor acțiuni de protest la toate sediile PSRM în toate raioanele țării, de la Briceni până la Cahul, demisia președintelui Igor Dodon, pe care l-au numit „răul cel mare” pentru că și-a subordonat instituțiile statului și a dus țara într-o criză economică iminentă. Cetățenii au cerut guvernării lui Dodon să demisioneze și să fie nominalizat urgent un nou executiv, capabil să gestioneze situația din țară.

Amplele acțiuni de protest au avut loc în toate raioanele țării, la fiecare sediu al PSRM-ului din orașele țării, care se află la guvernare. Oamenii și-au exprimat nemulțumirea și îngrijorarea în legătură cu prăbușirea economiei și a sferei sociale.

Protestatarii au scandat: „PSRM - krîșa bandiților și tâlharilor”, „Jos guvernarea socialistă”, „Guvernare mai periculoasă decât COVID-19”, „PSRM, virusul Moldovei”, „Jos guvernarea josnică”, „STOP genocidului social!”, „Jos Dodon!” și „Socialiștii - dușmanii poporului!”.

„Guvernul lui Dodon este cel mai antisocial guvern din câte a avut Moldova. Iată de ce trebuie să plece! Dodon mai vrea un mandat de președinte, dar ar trebui să se pregătească de primul mandat la pușcărie”, a declarat la Orhei unul dintre protestatari.

Guvernul Chicu, în opinia cetățenilor, nu a putut face față crizei provocate de epidemie.

„În perioada stării de urgență, guvernarea a demonstrat că e mai periculoasă decât Coronavirusul. Pentru că iresponsabilitatea și minciuna ucide mai mult decât virusul. Guvernarea trebuie condusă pe ultimul drum la cimitirul politic”, a declarat un protestatar la Florești.

Un cetățean din Bălți a declarat că oamenii nu au încredere în această guvernare. „Această guvernare antipopulară trebuie să plece. Să plece până nu a ucis totul în țară”, a spus el.

Un alt cetățean, care a protestat la sediul PSRM din Sângerei, a cerut în discursul său demisia președintelui Igor Dodon, declarând că „politica socială și economică a lui Dodon este să jupoaie câte șapte piei de pe noi ca să le ajungă lor bani” și că Dodon se pregătește să le dea cetățenilor salariile în sicrie.

La finalul acțiunilor de protest, cetățenii au adoptat declarații pe care le-au transmis la oficiile PSRM din toată țara. În declarații ei cer președintelui Igor Dodon să demisioneze, iar guvernării socialiste – să plece pentru că nu a reușit să facă față situației din țară și au dus țara la dezastru.

Potrivit declarației, în timp ce economia națională degradează de la o zi la alta, autoritățile nu au prezentat un plan de salvgardare, urmărindu-și doar interesele meschine. „Suntem îngrijorați de criza economică iminentă în care a intrat țara noastră”, au mai atras atenția cetățenii.

„Constatăm că puterea în Republica Moldova este capturată de Dodon. El este răul cel mai mare pentru că și-a subordonat instituțiile statului și a fost incapabil să gestioneze situația. El trebuie să plece cât mai repede”, au revendicat cetățenii care au participat la proteste.

https://www.youtube.com/watch?v=RZ9ygtW1ci4