Ziua Memoriei și Recunoștinței, marcată la Chișinău și Orhei
02/03/2021

Ziua Memoriei și Recunoștinței, marcată la Chișinău și Orhei

Deputații Partidului „ȘOR”, cei ai Platformei parlamentare „Pentru Moldova”, consilieri municipali și raionali au participat la acțiuni de comemorare a eroilor căzuți în conflictul armat de la Nistru și și-au exprimat recunoștința față de veteranii conflictului armat din 1992. Evenimentul din 2 martie a fost marcat prin depuneri de flori la monumentele eroilor căzuţi pentru independenţa şi integritatea Republicii Moldova, inclusiv la monumentul „Maica Îndurerată”, de la Complexul memorial „Eternitate” din Chișinău.

„Acum trei decenii, Republica Moldova a trăit una dintre cele mai mari drame. A început un război sângeros, care ne-a rupt țara în două și a mutilat mii de destine. Această rană continuă să sângereze și astăzi. Conflictul armat de la Nistru din 1992 a luat viața a peste 300 de oameni, iar câteva mii au fost schingiuiți de gloanțe. Astăzi, de Ziua Memoriei și a Recunoștinței, îi comemorăm pe cei căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova și ne exprimăm recunoștința față de veteranii acestui conflict”, este mesajul Partidului „ȘOR”.

Reprezentanții formațiunii „ȘOR” consideră că cea mai bună soluție pentru apropierea celor două maluri ale Nistrului constă în crearea condițiilor decente de trai pentru cetățeni, în dezvoltarea economiei și infrastructurii. Cetățenii noștri, de pe ambele maluri ale Nistrului, merită să trăiască într-o țară prosperă și unită. 

Acțiuni de comemorare a victimelor războiului de la Nistru au fost organizate și în municipiul Orhei, precum și în localitățile Isacova, Jora de Mijloc, Sămănanca și Susleni din raion.