Vitalie Balinschi de la Partidul ȘOR, înregistrat la alegerile parlamentare noi de la Hâncești
07/02/2020

Vitalie Balinschi de la Partidul ȘOR, înregistrat la alegerile parlamentare noi de la Hâncești

Consiliul electoral al circumscripției uninominale Hâncești l-a înregistrat astăzi pe Vitalie Balinschi, desemnat de Partidul Politic “ȘOR”, în calitate de candidat la funcția de deputat la alegerile parlamentare noi din 15 martie în circumscripția respectivă.

CECEU Hâncești a constatat că Vitalie Balinschi a avut numărul necesar de semnături în favoarea candidaturii sale și a prezentat toate actele necesare pentru a permite înregistrarea sa.

În vârstă de 43 de ani, Vitalie Balinschi este licențiat în drept economic. Pe parcursul activității sale a deținut mai multe funcții publice precum de șef al Inspectoratului Fiscal Orhei și Chișinău. În perioada 2011-2015 a deținut funcția de consilier raional Orhei, iar în 2015-2019 de consilier în Consiliul Municipal Orhei, din care a contribuit la realizarea reformelor infrastructurale și sociale din oraș. Vitalie Balinschi este căsătorit și are trei copii.

Vitalie Balinschi susține că scopul său și al echipei Partidului Politic “ȘOR” este să transforme Hânceștiul și localitățile din circumscripție după modelul reformelor înfăptuite la Orhei și în satele din acest raion. „Eu, împreună cu echipa și președintele Partidului “ȘOR”, după cum am promis, vrem să transformăm Hâncești într-un oraș european, cum am făcut la Orhei”, a menționat Balinschi.

Totodată, potrivit candidatului, Partidul Politic “ȘOR” își va asuma responsabilitatea pentru reformele de la Hâncești, așa cum a făcut-o în toate cele peste 40 de localități în care a învins la scrutinul local din octombrie 2019.