Violeta Ivanov: Sunt sigură că alături de echipa Partidului „ȘOR” ne vom onora obligațiunile în fața cetățenilor
13/06/2020

Violeta Ivanov: Sunt sigură că alături de echipa Partidului „ȘOR” ne vom onora obligațiunile în fața cetățenilor

Tot mai mulți membri ai echipei Partidului Democrat, aleși locali, părăsesc această formațiune, în timp ce conducerea acesteia s-a transformat în „bocitoare” care lansează acuzații neprobate, dar nu oferă răspuns la întrebările care i-au fost adresate, a declarat vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Partidului Politic „ȘOR”, Violeta Ivanov la emisiunea „Moldova zi de zi” de la Televiziunea Centrală. Ea s-a declarat convinsă că în echipa Partidului „ȘOR” își va realiza programul electoral și promisiunile făcute cetățenilor.

Referindu-se la situația din PDM, de la care a plecat acum mai bine de o lună, Violeta Ivanov a arătat că cei de la conducerea acestuia așa și nu au răspuns la acuzațiile „grave și foarte grave” care i-au fost aduse la o ședință a fracțiunii de la începutul lunii mai, care a durat 7 ore. „Dl Filip să nu spună ce a auzit despre alții, dar ce a văzut la ședința de 7 ore. Să iasă să spună ce s-a discutat la acea ședință și care au fost acuzațiile care i s-au adus, și de ce toate aceste probleme au rămas fără răspuns. După aceasta vom putea vorbi”, a menționat Violeta Ivanov.

Ea a arătat că doar în ultimele câteva săptămâni zeci de primari și aleși locali au părăsit PDM și PSRM și au aderat la Partidul „ȘOR”. „Asta înseamnă că toată țara se cumpără?”, a întrebat Violeta Ivanov.

Ea s-a arătat convinsă că alături de noua sa echipă, cea a Partidului „ȘOR”, își va realiza programul electoral. „Asumându-mi angajamente față de cetățeni, alături de echipa Partidului Politic „ȘOR” sunt sigură că ne vom onora toate obligațiunile”, a declarat Violeta Ivanov.

În cadrul emisiunii s-a discutat și despre fragilitatea actualei alianțe de guvernare PSRM-PDM, iar vicepreședintele fracțiunii Partidului „ȘOR” a declarat că echipa sa esta gata să susțină o moțiune de cenzură, întrucât actualul guvern și-a pierdut dreptul moral să mai guverneze Republica Moldova din cauza proastei gestionări a situației legate de răspândirea COVID - 19. „Acest guvern trebuie să pice. Nu mai are dreptul moral să guverneze. Am văzut cât de prost a fost gestionată și situația epidemiologică, și criza economică”, a declarat Violeta Ivanov.

În privința formării unui nou Guvern, deputatul Partidului „ȘOR” a menționat că încă nu au fost purtate negocieri și este prematur de a discuta despre susținerea unui nou Cabinet de Miniștri atâta timp cât nu este cunoscut programul, echipa, etc. „Este nevoie de responsabilitate, pentru că situația este catastrofală. Trebuie să consolidăm toate eforturile, dar trebuie să fie cei mai buni specialiști, cei mai buni profesioniști, pentru a salva țara. Societatea și cetățenii așteaptă”, a declarat Violeta Ivanov.