Violeta Ivanov: Statul va compensa cu până la 50% cheltuielile pentru facturile la lumină, apă și gaz ale pensionarilor
19/10/2020

Violeta Ivanov: Statul va compensa cu până la 50% cheltuielile pentru facturile la lumină, apă și gaz ale pensionarilor

Candidata Partidului „ȘOR” la funcția de președinte al țării, Violeta Ivanov se pronunță pentru ca pensionarii să se bucure de mai mult sprijin din partea statului. Programul său electoral „Moldova 2024” propunere acordarea alocațiilor la achitarea serviciilor comunale, care să acopere până la jumătate din costul acestora.

Pensiile oferite în prezent nu le permit pensionarilor să acopere cel puțin cheltuielile elementare, susține Violeta Ivanov.

„Este trist și regretabil faptul că pensionarii, care au muncit o viață întreagă, au construit această țară, nu se pot descurca cu pensiile oferite de stat, iar cheltuieli elementare cum ar fi facturile la serviciile comunale sunt o povară pentru ei”, consideră candidata Partidului „ȘOR”.

Programul prezidențial „Moldova 2024” al Violetei Ivanov propune reducerea acestei poveri prin acordarea alocațiilor de stat pentru achitarea serviciilor comunale.

„Îmi propun cu echipa mea ca deja către anul 2024 pensionarii să primească compensații din partea statului care să acopere cu până la 50% din plățile facturilor la consumul de energie electrică, gaz și apă”, a scris Violeta Ivanov pe pagina sa de Facebook.

Candidata este convinsă că după implementarea programului economic al echipei sale și a acțiunilor concrete care vor duce la majorarea veniturilor în buget, statul va dispune de suficiente mijloace pentru a acoperi aceste cheltuieli pentru a ușura viața persoanelor vârstnice. „Acest ajutor va fi ca o gură de aer pentru pensionarii noștri, iar noi suntem obligați ca să le asigurăm un trai decent”, a accentuat Violeta Ivanov.