Violeta Ivanov la Prime TV: pentru ca Moldova să scape de corupție trebuie create condiții decente de viață
11/10/2020

Violeta Ivanov la Prime TV: pentru ca Moldova să scape de corupție trebuie create condiții decente de viață

Crearea condițiilor decente de trai ar descuraja în mare măsură corupția din țară, iar instituirea Curților de jurați pe lângă instanțele de judecată, pe exemplul țărilor dezvoltate, ar asigura un act al justiției corect, dar și la creșterea încrederii în justiție. Afirmații în acest sens a făcut Violeta Ivanov, candidatul Partidului „ȘOR”, la dezbaterile electorale de la postul de televiziune Prime.

„Corupția poate fi eliminată prin dezvoltarea și crearea condițiilor bune de viață și creșterea nivelului social-economic din țară”, a afirmat Violeta Ivanov.

Un alt aspect ce ar descuraja actele de corupție, mai ales în justiție, ar fi instituirea Curților de jurați.

"Noi pledăm pentru instituirea Curților de jurați, așa cum se procedează în țările dezvoltate. Considerăm că deciziile pe dosarele mai sensibile și a celor de corupție trebuie luate cu implicarea cetățenilor care ar face parte din aceste Curți de jurați", a menționat Violeta Ivanov.

În alt context, candidatul Partidului „ȘOR” a afirmat că Moldova își poate face un loc bun pe piețele externe cu producția sa agricolă calitativă, iar pentru asta statul trebuie să susțină programe naționale în sectorul agrar și cel al industriei prelucrătoare.

„Punctul forte al exporturilor moldovenești trebuie să fie produsele agricole gustoase și aromate, care să fie așteptate în est și vest”, a spus Violeta Ivanov.

Candidatul Partidului „ȘOR” a menționat că programul său prezidențial „Moldova-2024” conține mecanisme clare cum poate fi realizat acest lucru. Statul trebuie să investească în dezvoltarea sectorului agrar, astfel ca să atingem performanța de a obține câte 2-3 recolte pe an, a declarat Violeta Ivanov. Ea a mai spus că statul trebuie să susțină un program național pentru dezvoltarea sistemelor de irigare moderne, dar și de creare a unor fabrici moderne pentru prelucrarea producției agricole.

Violeta Ivanov s-a lansat în campania prezidențială cu programul prezidențial „Moldova-2024”, care vine cu soluții concrete pentru dezvoltarea țării în următorii patru ani. Programul electoral al candidatului Partidului „ȘOR” se bazează pe patru piloni: infrastructura și dezvoltarea regională, agricultura, protecția socială și sănătate, și lupta cu corupția.