Violeta Ivanov: „avem nevoie urgent de un Program național de dezvoltare a agroturismului”
10/10/2020

Violeta Ivanov: „avem nevoie urgent de un Program național de dezvoltare a agroturismului”

Situația din agroturismul rural poate fi înviorată dacă statul ar oferi subvenții atractive celor care vor să facă afaceri în acest domeniu, iar programul echipei mele prevede măsuri concrete în acest sens, inclusiv adoptarea unui program național. Noi propunem ca statul să ofere sume cuprinse între 5000 și 10.000 euro celor care vor construi pensiuni mici, mai ales în localitățile rurale pitorești. Despre aceasta a scris pe Facebook, Violeta Ivanov, candidata Partidului „ȘOR” la funcția de șef al statului.

Violeta Ivanov a menționat că, în prezent, potențialul din această componentă a turismului moldovenesc nu este valorificat pe deplin, deși are mari perspective.

„Eu și echipa noastră suntem convinși că este nevoie să fie adoptat urgent un program de stat de susținere a agroturismului rural. Noi considerăm că situația din agroturismul rural ar putea fi înviorată dacă statul va oferi subvenții atractive celor care vor să facă afaceri în acest domeniu”, a menționat Ivanov.

Ea a subliniat că programul echipei sale prevede acordarea unor subvenții de până la 10.000 euro pentru cei care vor construi pensiuni în localitățile țării. Ivanov susține că țara noastră are multe destinații turistice, care trebuie valorificate.

„Ca fost ministru al Mediului cunosc amănunțit potențialul țării în acest sens. Moldova, această frumoasă palmă de pământ pe care ne-a dăruit-o Dumnezeu, are o sumedenie de locuri pitorești și monumente ale naturii deosebite, unele chiar unice în spațiul european și mondial. Trebuie să valorificăm cu grijă și pe deplin acest potențial”, a adăugat Ivanov.

Programul prezidențial electoral al Violetei Ivanov „Moldova-2024” propune soluții concrete de dezvoltare a țării pe următorii patru ani. Documentul se bazează pe patru piloni: infrastructura și dezvoltarea regională, agricultura, protecția socială și sănătate, și lupta cu corupția.