Violeta Ivanov a reprezentat Parlamentul Republicii Moldova la reuniunile a două comisii permanente ale APCEMN
07/04/2021

Violeta Ivanov a reprezentat Parlamentul Republicii Moldova la reuniunile a două comisii permanente ale APCEMN

Președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Violeta Ivanov, vicepreședinte al fracțiunii Partidului „ȘOR” a reprezentat Legislativul Republicii Moldova la reuniunile Comisiei pentru chestiuni juridice și politice și Comisiei cultură, educație și afaceri sociale ale Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN).

Subiectul celei de-a 57-a întruniri a Comisiei pentru chestiuni juridice și politice, a cărei membru este Violeta Ivanov, s-a referit la „Rolul parlamentelor în prevenirea traficului de persoane – aspecte juridice și politice”. În calitate de coraportor din partea Republicii Moldova, Violeta Ivanov a  prezentat raportul Comisiei, în care se vorbește despre implicarea parlamentelor statelor membre în prevenirea traficului de persoane, precizează un comunicat de presă difuzat de Parlament.

A fost abordată situația la nivel regional și internațional, cauzată de diverși factori politici, economici, sociali, inclusiv pandemia COVID-19 care amplifică inegalitățile socio-economice, crescând numărul potențialelor victime privind traficul de persoane.

De asemenea, președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Violeta Ivanov, a participat  la cea de-a 56-a Reuniune a Comisiei cultură, educație și afaceri sociale a APCEMN. A fost prezentat un raport, dar și înaintate unele recomandări de prevenire și combatere a fenomenului privind traficul de ființe umane.

În cadrul ședinței a fost ales și următorul vicepreședinte al Comisiei cultură, educație și afaceri sociale a APCEMN.

APCEMN include delegații ale Parlamentelor din 12 state membre ale Organizației pentru Cooperarea Economică la Marea Neagră: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina. Parlamentul Republicii Moldova deține președinția în exercițiu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră, în prima jumătate a anului 2021.