Violeta Ivanov a fost înregistrată oficial în cursa prezidențială și declară război politicienilor iresponsabili
29/09/2020

Violeta Ivanov a fost înregistrată oficial în cursa prezidențială și declară război politicienilor iresponsabili

Candidatul Partidului „ȘOR” la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Violeta Ivanov, a fost înregistrată astăzi oficial în cursa electorală, cu votul unanim al membrilor Comisiei Electorale Centrale, prezenți la ședință. Violeta Ivanov a anunțat începutul numărătorii inverse pentru politicienii iresponsabili, precizând că principalii oponenți în această campanie vor fi sărăcia și dezastrul în care s-a pomenit Republica Moldova.

Violeta Ivanov a fost înregistrată în calitate de candidat fără obiecții din partea membrilor CEC. Pentru înregistrarea sa nici nu a fost necesară verificarea tuturor semnăturilor. Aceasta demonstrează corectitudinea cu care au fost colectate și faptul că a fost respectată legislația, a explicat Violeta Ivanov.

Ea le-a mulțumit membrilor echipei care au colectat semnături, dar și cetățenilor care și-au exprimat sprijinul. Violeta Ivanov a precizat că primește și în continuare numeroase mesaje de susținere.

Întrebată de jurnaliști dacă s-a așteptat la „surprize” din partea CEC, Violeta Ivanov a declarat că era sigură că au fost respectate toate procedurile la colectarea semnăturilor, de aceea nu a existat niciun motiv pentru a respinge înregistrarea sa în cursa electorală.

Violeta Ivanov a anunțat „numărătoarea inversă” pentru politicienii iresponsabili care nu-și onorează promisiunile în fața alegătorilor. Anterior ea a declarat că primul său decret va fi cel cu privire la penalizarea politicienilor care nu-și respectă angajamentele.

„Toți cei care fac promisiuni vor trebui să le onoreze. În caz contrar vor fi trași la răspundere”, a menționat ea.

Violeta Ivanov a mai declarat că dezastrul și sărăcia din Moldova vor fi principalii săi oponenți în campania electorală. “Moldova merită schimbări”, a declarat Violeta Ivanov.

„Scopul meu principal este să scot Republica Moldova din sărăcie și, probabil, cel mai mare oponent al meu va fi dezastrul, sărăcia și condițiile de trai inacceptabile din Republica Moldova”, a punctat Violeta Ivanov, precizând că la sfârșitul săptămâni își va prezenta programul electoral.

Violeta Ivanov este o politiciană cu o experiență bogată. Este deputată din 2009, iar anterior a deținut funcția de viceministru și ministru al Mediului. Violeta Ivanov a reprezentat țara noastră în diverse organizații și instituții internaționale, inclusiv în Fondul Global de Mediu. Este doctor în științe, autor și coautor a zeci de publicații științifice.