Violeta Ivanov, despre începutul sfârșitului PDM
15/05/2020

Violeta Ivanov, despre începutul sfârșitului PDM

În cadrul Partidului Democrat s-au adunat un șir de probleme și întrebări, la care actuala conducere nu oferă niciun răspuns. Acesta este unul din motivele principale ale plecărilor masive din formațiune, a declarat deputatul Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov, la emisiunea „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal TV. De asemenea, ea a explicat decizia sa de a adera anume la această formațiune pentru că Partidul Politic „ȘOR” este forța care face mai puțină geopolitică, dar realizează proiecte concrete.

Violeta Ivanov a fost întrebată despre motivul plecării sale din PDM. Ea a sugerat că principala problemă ar fi conducerea acestui partid, menționând că la ședința fracțiuni de lunea trecută au fost aduse acuzații grave, la care nu a fost oferit niciun răspuns.

Violeta Ivanov a evitat să intre în detalii, spunând că acest lucru ar trebui să-l facă cei vizați, dar nu a negat faptul că s-a discutat despre bani pe care liderul PDM, Pavel Filip i-a primit de la Igor Dodon pentru coaliția cu PSRM, precum și sumele lunare pe care le primește, dar nu ajung la partid.

„Au fost aduse învinuiri de la grave la foarte grave”, a declarat Violeta Ivanov.

Violeta Ivanov a explicat că a ales să adere la Partidul Politic „ȘOR” pentru că, pe de o parte, acesta este mai apropiat valorilor social-democrate pe care le împărtășește, dar și pentru faptul că această formațiune a demonstrat că realizează lucruri și proiecte concrete, chiar fiind în opoziție.

„Pentru mine sunt mult mai aproape implementarea proiectelor și faptele concrete, decât lozincile și presupuse valori care rămân pe hârtie. La Partidul „ȘOR” am văzut implementarea proiectelor, iar la Orhei vedem începutul europenizării R. Moldova”, a spus Violeta Ivanov.

"Oamenii sunt sătui de geopolitică, dar așteaptă lucruri concrete - bunăstare, locuri de muncă, infrastructură, a adăugat Violeta Ivanov, menționând că anume acestea sunt prioritățile pentru Partidul Politic „ȘOR”.

Amintim că 12 deputați PDM au părăsit în ultimul timp formațiunea, iar doi dintre aceștia - Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc, s-au alăturat echipei Partidului „ȘOR”.