(VIDEO) Nu scuipați împotriva vântului. Ilan Șor despre contestarea de către Blocul ACUM a victoriei Partidului ȘOR în mun. Orhei
25/10/2019

(VIDEO) Nu scuipați împotriva vântului. Ilan Șor despre contestarea de către Blocul ACUM a victoriei Partidului ȘOR în mun. Orhei

Liderul Partidului „ȘOR” Ilan Șor consideră că încercările celor din Blocul ACUM de a contesta la CEC rezultatele alegerilor locale din mun. Orhei, unde candidatul Partidului „ȘOR”, Pavel Verejanu, a învins cu peste 80% din voturi, este un joc de prost gust, iar autoritățile electorale și instanțele de judecată nu se vor aventura să dea curs acestei solicitări.

Într-un mesaj video, Ilan Șor declarat că prin votul dat masiv la 20 octombrie lui Pavel Verejanu, locuitorii orașului Orhei au demonstrat că ei nu pot fi intimidați și au capacitatea de a se clarifica în toate. 

„Cei de la ACUM au primit o palmă răsunătoare pentru comportamentul lor. Ei așa și nu au înțeles că din cauza comportamentului lor au pus cruce pe viitorul lor politic cel puțin la Orhei și raionul Orhei”, a declarat Ilan Șor. 

Liderul Partidului „ȘOR” a mai spus că alegerea făcută le aparține cetățenilor din orașul Orhei. 

„Le recomand celor de la ACUM să nu scuipe împotriva vântului, pentru că, s-ar putea întâmpla, să aibă repercusiuni acest fapt. Da, oamenii au ales viitorul lor, au ales un viitor bun, nu promisiuni deșarte, ci fapte concrete”, a adăugat Șor. 

Liderul partidului s-a arătat încrezător că CEC și instanțele de judecată, deși controlate de putere, nu vor recurge la anularea rezultatelor. 

Amintim că la 20 octombrie candidatul Partidului „ȘOR”, Pavel Verejanu, a câștigat alegerile pentru Primăria Orhei cu peste 80% din voturi, în timp ce contracandidatul său de la ACUM a acumulat doar 7,69%. În Consiliul orășenesc Orhei, Partidul „ȘOR a obținut un scor de 75,3%, iar Blocul ACUM – 8,41%. De asemenea, Partidul „ȘOR” deține majoritatea și în Consiliul Raional Orhei (peste 52%), în timp ce ACUM a luat numai 13,5% din voturi.

https://www.youtube.com/watch?v=6mTftqEulzE&feature=youtu.be