Victorie pentru Partidul ȘOR: Curtea de Apel  a decis reincluderea lui Sergiu Labliuc în cursa electorală
17/10/2019

Victorie pentru Partidul ȘOR: Curtea de Apel a decis reincluderea lui Sergiu Labliuc în cursa electorală

După mai multe tergiversări ale justiției, Curtea de Apel Chișinău a admis joi, 17 octombrie, recursul candidatului Partidului Politic ȘOR la funcția de primar al comunei Jora de Mijloc, Sergiu Labliuc și anulat hotărârea primei instanțe cu privire la anularea înregistrării sale în calitate de candidat în cursa electorală.

Victoria Partidului ȘOR a fost precedată de acțiuni de protest în fața instanței, în care zeci de locuitori ai comunei au cerut justiție corectă și înregistrarea în cursă a candidatului favorit.


Oamenii au protestat două zile consecutiv la Curtea de Apel Chișinău, deoarece instanța a amânat miercuri luarea unei decizii. Oamenii au scandat în susținerea lui Sergiu Labliuc și au cerut instanței de judecată să asigure un proces corect. Ei au purtat lozinci „Sergiu Labliuc, primarul nostru”, „Vrem justiție corectă”, „Jos mâinile de pe comuna noastră”, „Vrem dreptate”, „Jora de Mijloc sat exemplu” ș.a.
În cadrul acțiunii de protest din fața Curții de Apel, mai mulți locuitori ai comunei Jora de Mijloc au cerut în alocuțiunile lor ca instanța să ia în calcul toate probele și să-l includă în cursa electorală pe Sergiu Labliuc, astfel ca să asigure participare egală la alegeri a tuturor concurenților electorali. Oamenii spun că Sergiu Labliuc, un jurist cu o experiență de 15 ani, nu putea să admită încălcările ce i-au fost imputate.


Amintim că Judecătoria Orhei a anulat la 13 octombrie, înregistrarea lui Sergiu Labliuc din cursa electorală sub pretextul că deși a fost înregistrat, acesta nu a degrevat din funcție.

Sergiu Labliuc a atacat încheierea primei instanțe la Curtea de Apel, care a decis repunerea candidatului în cursa electorală.