Victimele războiului din Afganistan, comemorate de deputații și administrațiile locale ale Partidului „ȘOR”
15/02/2021

Victimele războiului din Afganistan, comemorate de deputații și administrațiile locale ale Partidului „ȘOR”

Administrațiile locale din partea Partidului „ȘOR” din cele peste o sută de localități din țară le-au adus un omagiu veteranilor războiului din Afganistan. Peste 155 de veterani din 20 de raioane au primit cadouri și asigurări că vor avea, în continuare, toată susținerea Partidului „ȘOR”. Iar administrația Primăriei și a Consiliului Raional Orhei, de rând cu deputați ai formațiunii, au ținut un moment de reculegere astăzi, cu ocazia celor 32 de ani de la încheierea războiului din Afganistan, în memoria celor peste 300 de moldoveni care și-au pierdut viața în acele lupte.

„Fiecare veteran de aici a fost felicitat și asigurat că echipa lui Ilan Șor îi va susține, în condițiile în care suportul veteranilor din partea statului este limitat”, precizează Partidul „ȘOR”.

De asemenea, în localitățile conduse de primari din partea Partidului „ȘOR” au avut loc acțiuni de comemorare a celor căzuţi în Afganistan.

Cu un mesaj de felicitare în adresa veteranilor a venit și liderul Partidului “ȘOR”, Ilan Șor. „Ați îndeplinit cu onoare și demnitate ordinele, rămânând fideli jurământului militar și datoriei de soldat. Ați păstrat legăturile frăției de luptă și ați reușit să le fortificați în viața de după Afganistan. Sunt încântat de curajul și dăruirea Dvs.”, se arată în mesajul lui Ilan Șor.

Deputații Partidului „ȘOR” au depus astăzi coroane și flori la Complexul memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din Chișinău, în semn de profund respect pentru sacrificiul și jertfa adusă de militarii moldoveni.

„Partidul „ȘOR” a ajutat mereu veteranii de război, a fost consecvent în implementarea politicilor sociale, care au susținut și continuă să vină în sprijinul inclusiv a foștilor soldați care au luptat în Afganistan”, se arată într-un mesaj al formațiunii politice.

Și reprezentanții Primăriei și ai Consiliul Raional Orhei au depus coroane și flori la monumentul dedicat celor căzuți în Afganistan.

Astăzi se împlinesc 32 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan. Peste 12,5 mii de militari moldoveni au fost implicați în războiul care a durat zece ani. Peste 300 de moldoveni au murit pe câmpul de luptă, iar mii au fost răniți.