Vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber s-a întâlnit cu vicepreședintele Parlamentului European
24/01/2018

Vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber s-a întâlnit cu vicepreședintele Parlamentului European

Vicepreședintele Partidului “ȘOR”, Marina Tauber, s-a întâlnit cu vicepreședintele Parlamentului European, dna Livia Jaroka, reprezentanta Ungariei în grupul Partidului Popular European.

În cadrul întrevederii a avut loc o discuție despre rolul femeilor în politică, precum și despre situația privind problemele de anitisemitism și xenofobie.

Părțile au discutat separat situația privind drepturile și problemele romilor din Moldova.

Potrivit doamnei Jaroka, această chestiune este foarte importantă în contextul atenției sporite a instituțiilor europene, inclusiv a Parlamentului European, față de problemele romilor care locuiesc în majoritatea țărilor europene.

De asemenea, reprezentantul Partidului “ȘOR” a informat deputatul european despre proiectele implementate de partid și de liderul acestuia la Orhei.

Amintim că, în perioada 20-21 ianuarie, cu o vizită de două zile la Orhei a fost prezentă o delegație reprezentativă a Parlamentului European, formată din 5 europarlamentari, reprezentanți ai grupului politic PPE.

Oficialii au participat la o masă rotundă organizată de Primarul de Orhei și președintele formațiunii politice, Ilan ȘOR, în cadrul căreia au fost abordate proiecte de dezvoltare a domeniului infrastructurii și cel social.

În acest context, menționăm că, deputații europeni au apreciat înalt eforturile autorităților locale din Orhei în implementarea promisiunilor lor preelectorale.