Veteranii războiului din Afganistan, cinstiți în localitățile cu primari din partea Partidului ȘOR
15/02/2020

Veteranii războiului din Afganistan, cinstiți în localitățile cu primari din partea Partidului ȘOR

Mai multe acțiuni de comemorare și cinstire a veteranilor și a militarilor căzuți în războiul din Afganistan s-au desfășurat în localitățile conduse de primari din partea Partidului Politic „ȘOR”.

Acțiunile au fost organizate în contextul celor 31 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan.

În localitățile din țară conduse de către primari din partea Partidului „ȘOR”, veteranilor le-au fost înmânate diplome și câte un pachet-cadou.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor a menționat că formațiunea sa îi va susține mereu pe veterani.

„Vom face totul ca atitudinea statului față de ostașii-internaționaliști să fie demnă de faptele voastre eroice. Puteți conta pe noi!”, a scris Șor.

La monumentul Eroilor căzuţi în războiul de pe Nistru şi al ostaşilor afganezi din Orhei, autoritățile și veteranii au depus flori. Un sobor de preoți a oficiat o slujbă de pomenire pentru cei căzuți, iar o masă de pomenire a fost organizată pentru veterani.

Acum 31 de ani, trupele sovietice au fost retrase din Afganistan, unde au fost implicate într-un război sângeros de zece ani. La evenimentele de acolo au participat și peste 12,5 mii de soldați moldoveni. Peste 300 și-au pierdut viața, iar mulți au revenit acasă schilodiți.