Valerii Klimenko a prezentat dovezi concludente că PSRM nu-și respectă nicio promisiune electorală
09/10/2019

Valerii Klimenko a prezentat dovezi concludente că PSRM nu-și respectă nicio promisiune electorală

Partidul Socialiștilor nu a îndeplinit niciuna din promisiunile sale electorale făcute chișinăuienilor la alegerile din 2015, a declarat miercuri, 9 octombrie, candidatul Partidului Politic ȘOR la funcția de primar al municipiului, Valerii Klimenko. El a prezentat mai multe prevederi ale PSRM din 2015 care nu au fost realizate, ba mai mult, în unele domenii situația s-a înrăutățit chiar.

Valerii Klimenko a arătat că în 2015 socialiștii promiteau deschiderea a 50 de  mii de locuri de muncă. Datele statistice arată că în ultimii 4 ani locurile de muncă s-au redus. De asemenea, candidatul Partidului ȘOR a arătat că PSRM nu a oferit niciuna din cele 2000 de locuințe sociale pe care le promitea, nu a compensat datoriile istorice ale cetățenilor săraci față de întreprinderile municipale, nu a rezolvat problema transportului public.

Klimenko a menționat că PSRM și-ar fi putut realiza promisiunile, deoarece deținea, de facto, puterea în administrația locală. „Au promis marea cu sarea doar pentru a obține voturile cetățenilor. Însă doar mint. Au mințit acum patru ani și continuă și astăzi. Nu au îndeplinit nici un punct din programul lor electoral, deși de facto au deținut controlul în Consiliul municipal”.

Mai mult, Valerii Klimenko a declarat că PSRM minte și în actuala campanie și promite proiecte irealizabile, precum construcția unui drum de centură în valoare de 200 de milioane de dolari, adică practic un buget anual al Chișinăului.

„Ajunge să mințiți. Spuneți minciuni deja de zece ani. E timpul să vă opriți”, i-a îndemnat Valerii Klimenko pe socialiști.