Vadim Fotescu: socialiștii se fac a nu înțelege că bugetul raionului nu este al lor personal
04/06/2020

Vadim Fotescu: socialiștii se fac a nu înțelege că bugetul raionului nu este al lor personal

Consiliul Raional Cahul, unde majoritatea este deținută de socialiști, distribuie sursele financiare conform apartenenței politice a primarilor. Din acest motiv, comuna Doina, condus de un primar din partea Partidului „ȘOR”, practic, nu beneficiază de finanțare. Despre asta a anunțat deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, care a expediat o sesizare la Cahul în care cere explicații.

Deputatul menționează că a aflat despre situația respectivă de la locuitorii com. Doina, care sunt revoltați de atitudinea și comportamentul autorităților raionale. Toate adresările lor către Consiliul Raional făcute din noiembrie au rămas fără răspuns.

„Marionetele din PSRM, care s-au oploșit în fotoliile de președinți de raioane, luând exemplu de la liderul lor, care preferă să „rezolve problemele cu ajutorul „kulioacelor”, au încetat să înțeleagă cu desăvârșire că bugetul raionului nu este al lor personal și ei nu au dreptul să distribuie resursele financiare în funcție de preferințele politice”, a scris deputatul pe Facebook.

Sesizarea parlamentarului a fost adresată președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușa. Vadim Fotescu solicită de la acesta un răspuns complet în ceea ce privește distribuirea resurselor bugetare pe care promite că le va studia detaliat.

De asemenea, deputatul s-a adresat și funcționarilor locali, acuzându-i că sunt „rupți de realitate” și precizând că se referă, în primul rând, la reprezentanții regimului de la guvernare PSRM-PDM.

„Vom acționa astfel în cazul tuturor raioanelor și vă vom învăța cum să asigurați o guvernare locală transparentă. Dacă nu vă va reuși, vă va învăța procuratura”, a conchis Vadim Fotescu.