Un nou teren de joacă a fost construit la inițiativa lui Ilan Șor, într-o localitate din sudul țării
16/02/2021

Un nou teren de joacă a fost construit la inițiativa lui Ilan Șor, într-o localitate din sudul țării

Sărbătoare mare pentru copiii din comuna Alava, raionul Ștefan Vodă. La inițiativa liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a fost construit și inaugurat un nou teren de joacă. Astfel, unul dintre cele mai de succes proiecte ale echipei sale, de a amenaja spații de joacă pentru copiii de la sate, acolo unde acestea lipsesc cu desăvârșire, capătă amploare. Echipa Partidului „ȘOR” susține că lucrurile bune nu se vor opri aici și că la Alava vor fi implementate mai multe proiecte menite să le îmbunătățească viața oamenilor.

Cu ocazia inaugurării terenului de joacă, președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a menționat importanța construirii terenurilor de joacă în zonele rurale. Acestea sunt o investiție în copii, care reprezintă viitorul țării. „Este primul teren de joacă inaugurat de echipa noastră în acest an. Mă bucur că acesta a fost realizat la Alava, în sudul țării. Este un proiect foarte necesar pentru satele noastre. De la lansarea proiectului, într-un termen scurt, am construit peste 30 de terenuri de joacă. Vom continua cu astfel de programe, deoarece investim în viitorul țării”, a afirmat Șor.

Primarul comunei Alava, Veaceslav Sîvak, spune că terenul de joacă a fost construit într-un termen record. „Aș numi finalizarea acestui proiect o mică minune, care s-a produs datorită contribuției lui Ilan Șor. Din păcate, primăria nu are suficienți bani pentru astfel de proiecte, așa că implicarea Partidului „ȘOR” a fost binevenită”, a spus primarul.

La rândul său, vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi, a afirmat, în cadrul festivității de inaugurare a terenului de joacă, că formațiunea își propune să transforme localitatea Alava în cel mai înfloritor sat din raionul Ștefan Vodă. „Vom veni și cu alte proiecte. Îl vom ajuta pe primar, astfel încât Alava să devină una dintre cele mai înfloritoare localități din raionul Ștefan Vodă”, a spus Balinschi.

Fostul președinte al raionului Ștefan Vodă, Nicolai Molozea, reprezentantul Partidului „ȘOR” în raion, a spus că formațiunea la care a aderat de curând este singura care realizează proiecte sociale importante pentru cetățeni, iar construirea terenurilor de joacă este unul dintre acestea. „Noi trăim pentru copii și trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru ca ei să fie fericiți”, a spus Molozea.

Prezent la evenimentul de inaugurare, deputatul Partidului „ȘOR”, Igor Himici, spune că asemenea proiecte mici sunt foarte importante pentru localitățile țării, pentru că sunt destinate copiilor, care reprezintă viitorul țării. „Acest proiect e pentru dezvoltarea copiilor noștri. Dacă nu vom investi în viitorul copiilor noștri, țara noastră nu va avea viitor”, a spus Himici.

Pe lângă faptul că s-au jucat la noul teren joacă, copiii s-au distrat împreună cu animatorii prezenți la eveniment. Cei mici sunt foarte bucuroși că vor avea unde să-și petreacă timpul liber. Fericiți sunt și părinții care și-au exprimat mulțumirea pentru amenajarea unui spațiu de joacă pentru copiii lor. Potrivit lor, terenul este dotat cu toate cele necesare, este iluminat și sunt convinși că toboganele, balansoarele și scrâncioburile vor fi ca un magnet pentru toți copiii din localitate.

Proiectul „Câte un teren de joacă pentru copii în fiecare sat” a fost lansat de Ilan Șor la sfârșitul lunii iulie 2020. Acesta prevede amenajarea terenurilor de joacă în localitățile conduse de primari ai Partidului „ȘOR”. Până acum au fost construite și inaugurate peste 30 de terenuri de joacă în localitățile din aproximativ 15 raioane.