Un nou protest la Curtea de Apel în susținerea Marinei Tauber
26/09/2019

Un nou protest la Curtea de Apel în susținerea Marinei Tauber

Curtea de Apel Chișinău decide astăzi în privința mandatului de arest pe numele deputatului Partidului ȘOR, Marina Tauber, în timp ce sute de susținători s-au adunat în fața instanței pentru a o susține și a cere justiție corectă.

Cetățenii concideră reținerea Marinei Tauber și a Reghinei Apostolova drept răzbunare politică din partea președintelui Igor Dodon și a șefei Legislativului, Zinaida Greceanîi, mai ales după ce liderii Partidului ȘOR au prezentat dovezi despre implicarea acesteia în frauda bancară. „Vrem, justiție corectă”, cer oamenii.

Marina Tauber a susținut un scurt de salut în fața mulțimii, în care le-a mulțumit oamenilor pentru sprijin, dar le-a solicitat să meargă acasă și să se pregătească pentru alegerile locale. „Trebuie să luptăm pentru condiții de trai, condiții mai bune pentru oameni. Faptul că ni se impune să luptăm cu justiția, presiunea, nu trebuie să ne facă să uităm despre sarcina și scopul fiecărui partid: noi luptăm și existăm pentru oameni”, a declarat Marina Tauber.

Ea și-a exprimat încrederea că adevărul va învinge. „Fiți puternici. Eu sunt mai mult decât sigură că o să-i învingem și o să luptăm pentru asta”, a declarat Marina Tauber.

„Suntem gata să luptăm în continuare pentru drepturile noastre și această zi este una foarte semnificativă în acest sens”, a menționat și deputatul Partidului ȘOR, Igor Himici.

Iar candidatul formațiunii la funcția de primar de Orhei, Pavel Verejanu a arătat că guvernarea creează condiții incorecte în cursa electorală, prin presiunile pe care le face asupra formațiunii sale, dar și-a exprimat încrederea că echipa Partidului ȘOR va învinge.

Amintim că Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute săptămâna trecută, la scurt timp după ce majoritatea parlamentară le-a ridicat imunitatea parlamentară printr-o procedură viciată. Partidul ȘOR, societatea, dar și unii analiști politici au criticat dur atacurile guvernării la adresa opoziției parlamentare. Judecătoria Ciocana a respins cererea procurorilor privind eliberarea mandatului de arest pe numele Marinei Tauber și de arest la domiciliu pentru Reghina Apostolova.