Un grup de primari și consilieri și-au anunțat plecarea din PD și PSRM, și aderarea la Partidul ȘOR
14/05/2020

Un grup de primari și consilieri și-au anunțat plecarea din PD și PSRM, și aderarea la Partidul ȘOR

Nouă aleși locali din raioanele Sângerei și Soroca, printre care și un primar, au anunțat că părăsesc PD și PSRM și aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Semnatarii declarațiilor menționează că sunt dezamăgiți de prestația partidelor din care au făcut parte.

Primarul de Dumbrăvița, raionul Sângerei, Iurie Porcescu, alături de trei consilieri, a anunțat despre ieșirea din PDM, invocând că această formațiune nu mai este în stare să realizeze programul său electoral. „A venit timpul să schimbăm lucrurile din temelie”, menționează în declarație aleșii locali din Dumbrăvița, subliniind că aderă la Partidul Politic „ȘOR”, deoarece aceasta „este singura formațiune politică care poate schimba lucrurile în țară și să asigure un viitor decent cetățenilor”.

De asemenea, trei consilieri locali din Holoșnița, raionul Soroca, susțin într-o declarație că PSRM este debusolat, nu mai are viziune, program și sprijin pentru membrii echipei și cetățeni. Aleșii locali acuză că actuala conducere a PSRM nu mai luptă pentru realizarea promisiunilor făcute, iar interesele ei nu mai coincid cu aspirațiile cetățenilor țării.

În același timp, aleșii locali din Holoșnița declară că cetățenii așteaptă de la cei pe care i-au ales acțiuni concrete, care să le facă viața mai ușoară. „Partidul Politic „ȘOR” este formațiunea politică care își îndeplinește angajamentele asumate, are abilitățile necesare pentru implementarea proiectelor importante”, se arată în declarația aleșilor locali.

Și doi consilieri locali PSRM din Dărcăuți, raionul Soroca, au invocat în declarațiile lor motive similare care i-au determinat să părăsească formațiunea politică și să adere la Partidul Politic „ȘOR”.

Amintim că de la începutul săptămânii mai mulți primari și consilieri locali au anunțat că părăsesc PDM și aderă la Partidul „ȘOR”. Săptămâna trecută, din PD au plecat patru deputați, doi dintre care, Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc, au aderat la Partidul Politic „ȘOR”.