Tinerii Partidului Politic ”ȘOR” învață bunele practici electorale
06/11/2018

Tinerii Partidului Politic ”ȘOR” învață bunele practici electorale

Importanța participării civice în alegeri, manipularea informațională, tinerii, consumatori de informație pe rețelele de socializare. Aceste, dar și alte subiecte cu tentă electorală au fost abordate în cadrul forumului Național în Domeniul Electoral al Tinerilor, organizat de Comisia Electorală Centrală, la care a fost prezent și un grup de tineri din cadrul Partidului Politic ”ȘOR”.

În opinia participanților aripei tinere a Partidului Politic ”ȘOR”, experiența acumulată în cadrul Forumului îi va ajuta să pună în aplicare bunele practici din domeniul electoral, pentru ca în rezultat, activitatea formațiunii politice să fie îmbunătățită și să nu fie periclitată.

De asemenea, tinerii au declarat că noile modificări ale Codului Electoral îi face să fie convinși că procedura de vot va fi una corectă, fără imixtiuni politice.    

Potrivit organizatorilor, Forumul a avut drept scop organizarea unui dialog deschis și constructiv pe teme precum procesele electorale, noile modificări ale Codului Electoral, dar și aprofundarea cunoștințelor în materie electorală a tinerilor prin simularea procesului de vot conform noului sistem electoral.

Evenimentul a întrunit 160 de tineri ai organizațiilor de tineret ale partidelor politice și s-a desfășurat în perioada 02 - 03 noiembrie 2018.

Forumul Național în Domeniul Electoral al Tinerilor reprezintă un eveniment, organizat la nivel național, de către Comisia Electorală Centrală și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.