Tauber: Frica lui Dodon față de Ilan Șor este foarte mare, deoarece știe că se prăbușește
16/07/2020

Tauber: Frica lui Dodon față de Ilan Șor este foarte mare, deoarece știe că se prăbușește

Frica de Ilan Șor a lui Dodon și Chicu este foarte mare, deoarece Dodon știe că se prăbușește. Cetățenii au obosit de discursurile lor, iar gradul de dezamăgire în ei este foarte mare. Oamenii așteaptă fapte concrete de la politicieni, iar popularitatea Partidului „ȘOR” crește pentru că e o formațiune situată aproape de cetățeni și de problemele cotidiene ale acestora.

Declarații în acest sens a făcut vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în emisiunea live pe Facebook „Otkrovenâi razgovor”, moderată Veaceslav Valiko.

Faptul că exponenții guvernării sunt preocupați de subiecte legate de Partidul „ȘOR” denotă mai ales frica lui Igor Dodon că își va termina rușinos cariera politică, afirmă Tauber.

„Dacă analizăm conferințele de presă ale lui Chicu și Dodon, vedem că nu are alte preocupări decât Ilan Șor, „OrheiLand” și Orhei. De parcă nu ar exista alte probleme în țară. Asta înseamnă că lui Dodon îi este frică, iar teama lui se amplifică odată cu apropierea alegerilor prezidențiale. Le este frică că într-o zi, în baza informațiilor oferite organelor competente de către Ilan Șor se va pune cruce pe cariera politică a lui Dodon”, a declarat Marina Tauber.

Vicepreședinta Partidului „ȘOR” a mai spus că Igor Dodon se află acum într-o căderea continuă și că, în disperare, acesta, care are susținerea Rusiei, și-a subordonat periculos cele mai importante instituții ale statutului – instituția prezidențială, Parlamentul, Guvernul, Primăria Chișinău, organele de forță și controlul fluxurilor financiare ale statului.

Marina Tauber a mai afirmat în emisiune că cetățenii s-au dezamăgit în politicieni, pentru că aceștia se limitează numai la promisiuni. Pe de altă parte, creșterea rapidă din ultima vreme a ratingului Partidului „ȘOR” se datorează faptului că formațiunea dezvoltă programe sociale și de infrastructură acolo unde se află la guvernare. Partidul, spune Tauber, se află în contact permanent cu cetățenii, în special cu cei de la sate, care nu pot fi mințiți.

„Oamenii au obosit de discursuri. Cred că este important ceea ce faci, nu ceea ce spui și cum spui. Lumea s-a dezamăgit în foarte mulți politicieni care au venit cu discursuri pregătite, după care dispăreau”, a spus Marian Tauber

În cadrul emisiunii „Otkrovenâi razgovor”, Marina Tauber a mai vorbit despre cum trebuie să fie construită politică fiscală în țară, problemele businessului, cum Partidul „ȘOR” își propune să susțină agenții economici și care este experiența formațiunii în acest sens la Orhei – raion care se dezvoltă rapid grație programelor formațiunii.