Tauber despre relația Dodon-Chicu: Am văzut cum Papa Carlo îl trage de ațe pe Buratino
22/02/2020

Tauber despre relația Dodon-Chicu: Am văzut cum Papa Carlo îl trage de ațe pe Buratino

Vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR”, deputata Marina Tauber a criticat dur, vineri seara, la emisiunea „Moldova. Zi de Zi” de la Televiziunea Centrală prestația guvernului Ion Chicu în primele 100 de zile de activitate, modul cum s-a prezentat în parlament, dar și subordonarea excesivă a premierului față de președintele Igor Dodon.

Potrivit Marinei Tauber, modul în care Ion Chicu și miniștrii săi s-au prezentat vineri în Parlament pentru a-și prezenta raportul, fără să anunțe din timp, a semănat cu comportamentul „unor elevi corigenți”, sperând să scape de întrebări incomode.

Ea a menționat că deși actuala guvernare, respectiv Guvernul Chicu țin în mâini toate pârghiile administrative, rezultate sunt mai mult decât proaste. „Să fim serioși, în 100 de zile guvernul Chicu, sau mai bine zis Dodon, cu toate pârghiile administrative și cu toate resursele, nu au pornit niciun proiect concret, real pentru oameni. Noi înțelegem că în 100 de zile nu poți să schimbi totul, dar nu a fost pornit nimic”, a declarat ea.

În context, ea s-a referit și la faptul că Ion Chicu i se subordonează în totalitate lui Igor Dodon, comparându-i cu eroii binecunoscutului basm „Buratino”. „Astăzi am avut o imagine clară cu Papa Carlo care-l trage de ațe pe Buratino. Nasul lui Buratino îi crește și mai lung în fiecare zi din cauza minciunilor”, a spus Marina Tauber.

Ea a mai adăugat că deși Ion Chicu a vrut să scape de întrebări incomode, acestea oricum îi vor fi puse, dar deja direct de oameni, care vor veni în număr mare la proteste. „S-au grăbit pentru că le este rușine, au înțeles că lumea va veni în fața parlamentului și vor fi zeci de mii de oameni. Și noi îi promitem guvernului Dodon-Chicu că acest lucru se va întâmpla. Noi vom ajuta oamenii să-i scoată și din președinție și din guvern”, a declarat Marina Tauber.

Vicepreședintele Partidului ȘOR, referindu-se și la protestul organizat joi în toată țara în fața sediilor PSRM, a reiterat că formațiunea sa este gata să sprijine toate protestele pașnice. „Noi vom susține orice protest pașnic și în cel mai scurt timp vor fi organizate proteste și mai masive. Noi am văzut cât de indignați sunt oamenii și trebuie împreună cu oamenii din satele și orașele țării noastre să ieșim la proteste. Vorbim despre soarta și viitorul nostru, și este dreptul și obligația fiecărui cetățean”, a punctat Marina Tauber.