Tauber despre decizia CSJ: ”În Moldova se instaurează dictatura. Ne vom adresa în instanțele internaționale”
31/07/2019

Tauber despre decizia CSJ: ”În Moldova se instaurează dictatura. Ne vom adresa în instanțele internaționale”

Curtea Supremă de Justiție a respins recursul avocaților lui Ilan Șor și a menținut încheierea Curții de Apel Cahul privind mandatul de arest și anunțarea în căutare a deputatului.

Ședința s-a petrecut cu ușile închise, departe de ochii presei și a durat mai puțin de o oră.

Magistrații au dispus încheieea în pofida faptului că peste 5 mii de persoane participau în fața Curții Supreme de Justiție la un miting de susținere a lui Ilan Șor.

Deputata și vicepreședintele Partidului ȘOR, Marina Tauber a calificat decizia judecătorilor CSJ drept una sub presiunea actualei guvernări și promite că acțiunile vor continua.

”Noi nu ne temem. Vreau să vă asigur că lupta va continua și nu vom ceda până nu vom obține dreptatea. Vom povesti despre presiunile guvernării și în instanțele internaționale. Nu avem de gând să tăcem. Fie ca diaspora să știe pe cione au votat ș ice comportament au Maia Sandu și Andrei Năstase. Să știe toată lumea că în Moldova se instaurează dictatura”.

Avocații deputatului și președintelui Partidului Politic ȘOR, Ilan Șor au declarat că vor contesta decizia magistraților CSJ la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Totodată, susținătorii lui Ilan Șor au menționat că lupta nu încetează, iar ei vor ieși în stradă oric de câte ori va fi nevoie.

Manifestanții au scandat ”Nedreptate”, ”Ilan Șor suntem cu tine”.

La final, liderul Ilan Șor s-a adresat susținătorilor printr-o intervenție live și a promis, că în pofida deciziei de astăzi a magistraților, el nu va ceda și va copntinua să lupte pentru a demonstra că este nevinovat.

Amintim că în data de 25 iulie, magistrații Curții de Apel Cahul a emis un manbdat de arest pe numele lui Ilan Șor și l-au anunțat în căutare. Asta în pofida faptului că avocații deputatului au solicitat ca ședința să fie amânată, pe motiv că unul dintre apărători nu s-a putut prezenta la ședință din motive obiective.