Tatiana Platon: echipa noastră și Violeta Ivanov va extinde la nivel național proiectul de readucere a conaționalilor noștri de peste hotare
23/10/2020

Tatiana Platon: echipa noastră și Violeta Ivanov va extinde la nivel național proiectul de readucere a conaționalilor noștri de peste hotare

Vicepreședinta Consiliului Raional Orhei, Tatiana Platon, care anterior a muncit timp de 17 ani în Italia, a adresat un apel către diasporă în care i-a îndemnat s-o susțină pe Violeta Ivanov, candidata Partidului „ȘOR” la alegerile prezidențiale de la 1 noiembrie. Asta pentru că Violeta Ivanov este exponenta unei echipei care poate garanta, alături de echipa Partidului „ȘOR”, transformări majore în țara și care îi susține real pe moldovenii din străinătate care se hotărăsc să revină în patrie.

Tatiana Platon spune că echipa Violetei Ivanov își propune să extindă în toată țara bunele practici de la Orhei, inclusiv proiectul pentru susținerea repatriaților care decid să revină în țară.

„Noi ca și echipă vom continua proiectele ce presupun readucerea cetățenilor noștri de peste hotare acasă, aceste proiecte deja au fost implementate orașul și raionul Orhei, dar noi îl vom extinde în toată Moldova. Îmi doresc să vină ziua când voi sta la masă cu toți prietenii mei care, în acest moment, sunt plecați peste hotare. Acum acest lucru devine posibil, să revenim acasă și să construim aici viitorul”, a menționat Tatiana Palton într-o intervenție live pe Facebook.

Tatiana Platon a mai spus că Violeta Ivanov este cea mai potrivită candidatură la funcția de președinte. Este o persoană care și-a construit cariera muncind și știe cum să schimbe lucrurile în țară. Platon a mai spus că acum cetățenii trebuie să-și consolideze forțele pentru a schimba viitorul țării.

„Nu așteptați 17 ani, cum am făcut eu cândva, când așteptam ca cineva să facă schimbarea pentru mine. Din experiența mea am înțeles că atât timp cât nu voi face eu, nimeni nu va face pentru mine”, a menționat Tatiana Platon.

Precizăm că Tatiana Platon este unul dintre beneficiarii programului „Moldova e casa mea” din Orhei, implementat de echipa lui Ilan Șor din 2017. După 17 ani de muncă în Italia, grație programului, Tatiana a revenit la Orhei, unde, între timp, a devenit vicepreședintă a Consiliului Raional. În cadrul programului „Casa Mea e Moldova” oferă indemnizații unice de 500 de euro pentru fiecare repatriat, o serie de facilități inclusiv fiscale și ajutor la angajare. Datorită acestui program, în jur de 300 de familii au fost ajutate să revină la Orhei din străinătate.

Programul electoral al Violetei Ivanov își propune ca proiectul de la Orhei să fie extins la nivel național.

Anterior, deputații Partidului „ȘOR” au elaborat un proiect de lege pentru stimularea revenirii concetățenilor în patrie, însă acesta nu a fost susținut de restul deputaților din Parlament. Printre altele, proiectul prevedea pentru repatriați câte o indemnizație unică în valoare de trei salarii medii pe țară, acordarea indemnizațiilor lunare în mărime de un salariu mediu, facilități fiscale și scutiri la achitarea impozitului pe venit în primii cinci ani.