Sute de săteni din Horești, raionul Ialoveni, au apă calitativă într-o fântână renovată de Partidul „ȘOR”
30/06/2020

Sute de săteni din Horești, raionul Ialoveni, au apă calitativă într-o fântână renovată de Partidul „ȘOR”

Câteva sute de oameni din satul Horești, raionul Ialoveni, se vor bucura de apă limpede și calitativă, după ce o fântână din localitate a fost renovată cu susținerea Partidului „ȘOR”. Solicitarea de implicare a formațiunii politice a fost făcută de către cetățeni, care astfel au fost scutiți de cheltuieli suplimentare.

Grație suportului Partidului „ȘOR” fântâna a fost curățată, colacul vechi a fost înlocuit cu unul nou, iar zona din preajmă a fost amenajată.

La evenimentul de inaugurare, locuitorii satului Horești le-au mulțumit pentru implicare membrilor Partidului „ȘOR” și lui Ilan Șor, liderul formațiunii.

„Ar fi de dorit să fie mai multe fântâni în satul Horești așa frumoase. Foarte mulțumiți suntem. Îi mulțumim domnului Șor că ne-a ajutat și ne-a dat așa ajutor satului Horești. Noi o să-l susținem în continuare”, a spus unul dintre săteni, mulțumind pentru suportul financiar acordat personal de Ilan Șor la renovarea fântânii.

Vitalie Balinschi, care a participat la ceremonia de reinaugurare a fântânii a spus că accesul populației la apă potabilă în țara noastră continuă să fie o problemă acută. De aceea, formațiunea politică va sprijini și în continuare asemenea mici proiecte, dar extrem de necesare.

„Toate solicitările care vin de la cetățeni și care sunt menite să renască tradițiile noastre, le vom susține. Cred că suntem unica forță politică care într-adevăr ne dorim să renaștem, să reînviem Republica Moldova”, a spus Vitalie Balinschi.

Statisticile oficiale arată că aproape 60 la sută din populaţia de la sate utilizează pentru consumul curent apa din fântâni.