Șor: refuzul de a face ședințele de judecată publice arată că instanța nu este echitabilă
05/05/2020

Șor: refuzul de a face ședințele de judecată publice arată că instanța nu este echitabilă

Faptul că, astăzi, Curtea de Apel Cahul a respins în mod repetat demersul avocaților săi ca ședințele să fie publice demonstrează că instanța nu este echitabilă, a comentat pe pagina sa de Facebook deputatul Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”.

Un alt abuz semnalat de Ilan Șor este și faptul că instanța a respins și cererea apărării ca să le fie asigurat suficient timp pentru documentare pe marginea dosarului noilor avocați, care vor participa la proces.

„Am declarat în repetate rânduri că sunt gata să mă prezint la Curtea de Apel Cahul cu două simple condiții: să fie permis accesul presei la ședințe și, în general, tuturor celor care vor să cunoască adevărul și anularea arestului ilegal”, a amintit Ilan Șor.

Deputatul Ilan Șor a criticat sistemul judiciar controlat de Igor Dodon.

„Este o dovadă în plus a fărădelegilor, abuzurilor și ilegalităților comise de regimul Dodon și presiunile pe care le efectuează asupra justiției. Iată de ce, eu nu am încredere în acest regim și în judecătorii pe care îi controlează”, a menționat Ilan Șor, sugerând că, în curând, sistemul de drept nu va mai tolera să fie șantajat și discreditat de Dodon.

Curtea de Apel Cahul a îngrădit azi și accesul jurnaliștilor, care au încercat să se documenteze legal pe marginea ședinței de judecată în dosarul Șor.

Anterior, Ilan Șor a reclamat mai multe abuzuri și încălcări la examinarea dosarului, care s-au întețit în ultima perioadă de timp, printre care organizarea ședinței de judecată în zi liberă sau pe timpul stării de urgentă, presiuni asupra instanței exercitate de persoane din anturajul lui Igor Dodon, etc.