Sistemul de alimentare a copiilor din grădinițele și școlile din Chișinău ar putea fi reorganizat la propunerea Partidului „ȘOR”
06/08/2020

Sistemul de alimentare a copiilor din grădinițele și școlile din Chișinău ar putea fi reorganizat la propunerea Partidului „ȘOR”

La Chișinău a fost aprobat proiectul deciziei cu privire la crearea unui grup de lucru pentru reorganizarea sistemului de alimentare a copiilor din grădinițele și instituțiile școlare din capitală. Proiectul reprezintă materializarea unei inițiative a consilierilor Partidului „ȘOR” în Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

Din grupul de lucru fac parte reprezentanți ai Primăriei Chișinău, ai subdiviziunilor teritoriale ale ANSA și ai societății civile. La insistența consilierului Partidului „ȘOR”, Serghei Burgudji, în acest grup de lucru a fost inclus și Valeri Klimenko, ales municipal din partea Partidului „ȘOR” și unul dintre autorii inițiativei.

Consilierul Serghei Burgudji a propus ca membrii grupului de lucru să meargă la Orhei, unde a fost implementat un sistem eficient de catering în instituțiile preșcolare, în eventualitatea preluării acestui model.

Anterior, consilierul municipal Valeri Klimenko a propus în cadrul unei ședința a CMC ca la Chișinău să fie aplicată experiența Orhei, unde hrana pentru copii este pregătită în condiții de restaurant. Consilierul Partidului „ȘOR” afirma că implementarea acestui sistem ar aduce o economie de fonduri bugetare de 10 mil. de lei, iar meniul propus copiilor se va îmbunătăți semnificativ.

Amintim că sistemul de catering fost introdus în grădinițele din Orhei la inițiativa primarului de onoare al orașului, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Același model este folosit și în mai multe sate din raionul Orhei, fiind apreciat de părinți și administrațiile grădinițelor.