Violeta Ivanov dincolo de politică, surprinsă în bucătărie gătind bucate delicioase
28/09/2020

Violeta Ivanov dincolo de politică, surprinsă în bucătărie gătind bucate delicioase

Deputata Violeta Ivanov, candidata desemnată de Partidul „ȘOR” la funcția de președinte al țării, a demonstrat abilități culinare deosebite în cadrul show-ului televizat „Azbuka vkusa” de la RTR Moldova. Politiciana a preparat rață înăbușită în vin cu legume, emisiunea fiind „condimentată” cu secvențe povestite din viața sa.

Violeta Ivanov spune că sportul și alimentația corectă fac omul mai frumos și mai sănătos.

„Gătim acasă numai bucate sănătoase. Am eliminat unele produse din rația noastră alimentară și fac sport. Deși am program încărcat, găsesc timp pentru a merge și la sală”, a mărturisit Violeta Ivanov.

Ea povestește că gustul copilăriei sale se asociază cu legumele.

„Mama prepara tot felul de ghiveciuri gustoase și aromate. Adoram în copilărie porumbul fiert”, a povestit Violeta Ivanov, menționând că legumele moldovenești au un gust și arome irepetabile.

În show-ul culinar, Violeta Ivanov a povestit că a crescut într-o familie de profesori. Tatăl ei a fost profesor de biologie, iar mama a predat chimia până la vârsta de 75 de ani. Politiciana s-a destăinuit și cum a ajuns, după absolvirea școlii medii cu medalie de aur, să studieze ingineria de mediu în Harkov.

„Am fost îndrumată de regretatul meu tată, fost profesor de biologie. La îndemnul și sugestia lui mi-am îndreptat atenția spre acest domeniu, care mi-a plăcut”, a povestit Violeta Ivanov, spunând că este complicat să faci o alegere corectă la timpul oportun când e vorba de profesie.

Deputata a mai povestit că în familia sa „mare și frumoasă” este foarte importantă comunicarea.

„Chiar dacă fiecare avem agende încărcate, iar copii deja au familiile lor, pentru noi este foarte important să ne adunăm, cel puțin o dată pe săptămână, pentru a comunica. Pentru om, procesul educațional trebuie să continue toată viața, iar comunicarea este un proces important”, susține deputata.

Violeta Ivanov a povestit că după ce a revenit în Moldova, în 1989, după absolvirea universității din Harkov, a urmat, timp de 20 de ani, toate treptele în ministerul Mediului – de la inspector până la ministru. Deputata spune că a muncit mult în domeniul legislativ, fiind autoare și coautoare a peste 40 de legi. Violeta Ivanov a povestit și despre experiența sa în forurile internaționale. Cele mai memorabile momente au fost atunci când a reprezentat țările Europei de Est la Summit-ul șefilor de stat care a avut loc la New York în 2005 și atunci când a fost aleasă membru al Boardului Fondului Global de Mediu. Prezența sa în Fondul Global de Mediu s-a soldat cu atragerea unor investiții majore pentru colectarea și evacuarea pesticidelor din țara noastră rămase din perioada sovietică.

În show-ul culinar de la RTR Moldova, Violeta Ivanov a vorbit despre rolul educației în familie, despre preferințele și abilitățile sale culinare, despre situația ecologică, schimbările climatice, dar și despre criza educației și culturi ecologice.

https://www.facebook.com/100008783889580/videos/2416499658652807/?extid=VE7h64kU664OjD4X