La inițiativa deputatului Gheorghe Brașovschi, Partidul „ȘOR” a inaugurat iluminatul stradal la Mîndreștii Noi
22/02/2021

La inițiativa deputatului Gheorghe Brașovschi, Partidul „ȘOR” a inaugurat iluminatul stradal la Mîndreștii Noi

Proverbul „Unde-s doi puterea crește” s-a confirmat și în satul Mîndreștii Noi, raionul Sîngerei, acolo unde, datorită eforturilor comune a echipei Partidului „ȘOR” și a Platformei „Pentru Moldova”, a fost implementat un proiect de anvergură. Mai exact, localitatea are acum un sistem de iluminare stradală modern, fapt ce le va îmbunătăți substanțial viața localnicilor care erau nevoiți să meargă cu frica în sân când se lăsa noaptea.

De la mic, la mare, sătenii s-au adunat în centrul satului, bucuroși să vadă cum se aprinde lumina de la stâlpii stradali. La evenimentul festiv de aprindere a luminilor au participat și reprezentanții administrației locale și raionale, deputați ai Partidului „ȘOR” și cei ai Platformei „Pentru Moldova”.

Mai exact, proiectul de la Mîndreștii Noi presupune instalarea unei rețele electrice cu o lungime de opt kilometri și peste 260 de corpuri de iluminat. De asemenea, au fost modernizate trei transformatoare electrice. Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care a avut o intervenție în direct, prin internet, le-a transmis oamenilor că formațiunea pe care o conduce își respectă și își va respecta angajamentele făcute în fața oamenilor și că proiectele bune pentru oameni vor continua.

„Dl deputat Brașovschi a venit cu ideea implementării proiectului în satul dvs. El a fost primar la Sângerei, iar eu la Orhei, așa că noi cunoaștem bine că pentru oameni sunt importante lucrurile care le ușurează viața. Mulți dintre colegii noștri din Parlament, aleși pe circumscripții, au uitat, din păcate, că și-au luat niște angajamente în fața oamenilor. Însă acolo unde sunt cei din Partidul „ȘOR” sau „Pentru Moldova” lucrurile se schimbă”, a menționat Șor.

De asemenea, deputatul ales pe circumscripția nr.12, Gheorghe Brașovschi, care a exercitat în trecut trei mandate de primar al orașului Sângerei, a dat asigurări că va insista să se aprindă luminile pe străzile din toate localitățile din raion.

„Împreună cu echipa lui Ilan Șor și cu colegii din Platforma „Pentru Moldova” am reușit să implementăm primul proiect de anvergură din raionul Sângerei. Este primul pas spre asigurarea întregului raion cu iluminat stradal și sunt sigur că acest proiect va demara în curând”, a declarat Brașovschi. 

La rândul său, vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, vicepreședinte al Partidului „ȘOR” a menționat că proiectele de dezvoltare lansate la inițiativa lui Ilan Șor iau amploare în toată țara.

„Probabil, zilnic, participăm la evenimente de acest gen. Noi suntem în contact permanent cu cetățenii, pe când oponenții noștri vin la voi doar în campaniile electorale. Noi venim la dvs. ca să vă dăm, nu ca să vă luăm ceva în schimb”, a spus Vitiuc. 

„Aici, la Mîndreștii Noi, aprindem nu doar iluminatul stradal, ci și o speranță în inimile locuitorilor raionului. Vom face tot posibilul ca toate proiectele din orașul și raionul Orhei, unde aproape toți primarii sunt de la Partidul „ȘOR”, să fie implementate și în raionul Sângerei”, a spus deputatul Marina Tauber, vicepreședintele Partidului „ȘOR”.

Totodată, deputatul „Pentru Moldova”, Grigore Repeșciuc, a declarat că, în prezent, în raionul Orhei aproape toate satele au asemenea sisteme de iluminat stradal și drumuri bune. Iar în curând proiecte similare vor fi realizate în toată țara.

La implementarea proiectului de iluminare stradală din satul Mîndreștii Noi a avut o contribuție semnificativă și primarul comunei Bilicenii Noi, Veaceslav Sanduleac, care a apreciat sprijinul oferit, astfel încât localitatea sa să iasă din beznă.

 „A fost un proiect dorit și așteptat de cetățenii din localitatea noastră, motiv pentru care vă mulțumim pentru sprijin”, a spus primarul Veaceslav Sanduleac.

„Acesta e un eveniment nu doar frumos, ci și luminos. Vă mulțumim pentru realizarea acestui proiect necesar. E o bucurie realizată de echipele Partidului „ȘOR” și Platformei „Pentru Moldova. Sunt deschis pentru colaborare cu toate formațiunile politice care vor să facă ceva bun pentru cetățeni”, a afirmat Grigore Corcodel, președintele raionului Sângerei.

Amintim că Partidul „ȘOR” și-a asumat angajamentul să aducă lumină pe străzi în peste 100 de state. Anul trecut, în zeci de localități din toate regiunile țării au fost implementate asemenea proiecte. Iluminatul în raionul Orhei este pe ultima sută de metri, unde 74 de sate vor avea lumină pe străzi.