Reprezentantul Partidului ȘOR a fost ales președinte al raionului Orhei 
19/11/2019

Reprezentantul Partidului ȘOR a fost ales președinte al raionului Orhei 

Consiliul Raional Orhei l-a ales azi, în cadrul ședinței extraordinare, pe Dinu Țurcanu, reprezentantul Partidului Politic ȘOR, în funcția de președinte al raionului Orhei. De asemenea, a fost formată și fracțiunea Partidului ȘOR, care va controla toate cele patru comisii consultative din cadrul Consiliului Raional Orhei constituite în ședința de azi. 

 

La ședința de azi a Consiliului Raional Orhei au participat și deputatele din partea Partidului ȘOR, Marina Tauber și Reghina Apostolova. 

 

Amintim că, în recenta campanie electorală pentru alegerile locale, Dinu Țurcanu a fost șeful staff-ului electoral pentru raionul Orhei.

 

Dinu Țurcanu a declarat că în calitatea sa de președinte al raionului Orhei va sprijini și dezvolta toate proiectele și inițiativele sociale care vor fi inițiate de autoritățile locale și cele ale Partidului ȘOR. Dinu Țurcanu a declarat că prioritare rămân aspectele ce țin de dezvoltarea localităților din raionul și nu politica.

 

Au fost aleși și patru vicepreședinți ai raionului Orhei. Este vorba de Tatiana Platon, Irina Bogaciuc, Victor Perțu și Marina Cravcenco – toate persoanele fiind din partea Partidului ȘOR. 

 

Astăzi a fost constituită și fracțiunea Partidul Politic ȘOR. Aceasta numără 22 de mandate, deținând majoritatea în Consiliul Raional Orhei. Svetlana Ulanova a fost aleasă președinte al fracțiunii Partidului ȘOR. Alina Șargu a fost aleasă vicepreședinte al fracțiunii, iar Radu Bușilă – secretar.

 

De notat că în ședința extraordinară de azi a Consiliului Raional au fost constituite și cele patru Comisii consultative de specialitate: economie, buget și finanțe; educație, protecție socială, cultură, sănătate publică, tineret și sport; administrație publică și drept; agricultură, industrie, construcție și protecția mediului. Toate cele patru comisii vor fi controlate de reprezentanții Partidului ȘOR. 

 

22 din cele 35 de mandate din Consiliul Raional Orhei sunt deținute de aleși locali din partea Partidului Politic ȘOR.