Replică deputatului Țârdea
21/06/2019

Replică deputatului Țârdea

Bogdan Țârdea – un mercenar profesionist, care a schimbat mai mulți stăpâni. A lucrat pentru Filat, a mai câștigat bani de la Voronin... Țârdea l-a atacat pe Dodon, catalogându-l ca fiind ”omul lui Plahotniuc”. Apoi, Țârdea s-a înrolat în echipa lui Dodon, crescând până la funcția de deputat, dar a rămas să fie același mercenar, gata să justifice orice prostie și mizerie a stăpânului său, la simpla comandă ”fas”.

Mercenarii nu au mustrări de conștiință. Pentru ei, scopul întotdeauna scuză mijloacele. Și nu înseamnă nimic faptul că mercenarii arată absurd și ridicol. Aceste calități fac parte din riscurile meseriei. Ei sunt plătiți pentru impertinență.

Uneori, însă, nerușinarea depășește orice limită și este vizibilă destul de mult.

Iată ce a scris Țârdea despre liderii Blocului ACUM în luna mai a acestui an.   

 « 1. Dacă deplângi victimele nevinovate ale naziștilor, cine ești tu, dacă nu fascist?

  1. Dacă deschizi «cimitirul eroilor» și te închini în fața naziștilor, cine ești tu, dacă nu fascist? Și dacă ei pentru tine sunt eroi, cine ești tu?
  2. Dacă consideri că în acest război nu sunt învingători, dar nici pierzanți, înseamnă că nu recunoști victoria URSS, USA, a Marii Britanii și Franței asupra naziștilor. Înseamnă că ești fascist și vrei revanșă. Sau nu este așa?
  3. Dacă faci apel la reconcilierea victimelor și a torționarilor, călăilor și prizonierii lagărelor de concentrare, criminali și victime, agresori și cei care au apărat țara lor ... atunci cine ești tu? Pentru noi, este evident – ești avocatul călăilorEști susținător al fascismului...
  4. Dacă crezi că Antonescu a posedat calități pozitive și realizări, atunci înseamnă că susții un criminal international și ești mâină în mâină cu el...
  5. Dacă sărbătorești Ziua Europei, în loc de Ziua Victoriei, de ce să nu oferi germanilor ceea ce ne este oferit pentru a onora naziști cum ar fi Antonescu și Hitler, să uiți despre uciderea celor 27 de milioane de cetățeni sovietici, 6 milioane de evrei uciși, sute de mii de romi? Doar Europa nu este construită prin reconciliere, dar și prin condamnarea grea a fascismului. De asta, nu puteți fi europeni".

Acuzațiile privind susținerea fascismului – sunt învinuiri grave. Anume de asta au fost acuzați partenerii de coaliție ”naționali-socialiști” de ”principialul Țârdea”.

Dar a trecut foarte puțin timp, și Țârdea a salutat călduros alinața cu cei care au fost acuzați de fascism. Mercenarul rămâne mercenar. El este plătit pentru tot ce face, în special pentru a explica cetățenilor alianța făcută de socialiști cu cei care acum o lună în urmă erau numiți naziști.

De ce atunci «principalul luptător» cu oligarhii, Țârdea, tace și nu scrie despre faptul cum Dodon a solicitat de la Plahotniuc 600-700 mii de dolari pentru «activitatea partidului», după ce Moscova a oprit finanțarea pentru PSRM. Cu certitudine: o parte din acești bani urma să ajungă în buzunarul său, pentru ”serviciile de expert”.

El înțelege că foarte curând, toate aceste lucruri vor deveni obiectul unei anchete profunde de către partenerii PSRM din Blocul ACUM. Și când va începe această investigație, Țârdea îi va numi din nou ”fasciști”. Desigur dacă nu va trece de partea lor. Cum ar fi, nimic personal, doar afaceri.

Critica, care pare asemănătoare cu atacul banditesc din partea mercenarului Țârdea, nu face decât să consolideze și mai mult echipa Partidului ”ȘOR”, în jurul liderului, care va demonstra nevinovăția și va stimula continuarea luptei.